Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetim Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu: “Kıbrıs Türk belediyelerinin Avrupa Konseyi’nde göstermiş olduğu katılımı takdir ediyoruz. Projelere katılıyor, Kıbrıs’ı Avrupa’da başarı ile temsil ediyorsunuz”

 Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli: “Dün olduğu gibi gelecekte de, yine dayanışma içerisinde, Kıbrıs Türk halkı için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin engin deneyimlerden yararlanmak bizler için önemlidir”


Gönyeli Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetim Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu’nu kabul etti. Belediyeler Birliği Binası’nda bugün sabah gerçekleştirilen ziyarette Benli ve Doğanoğlu, işbirliğini ilerletme ve deneyim paylaşma noktasında görüş birliğine vardı.

Doğanoğlu: “Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin çabalarını takdir ediyoruz”

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetim Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu ziyarette yaptığı konuşmada Antalya’dan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetim Kongresi Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in selamlarını getirdiklerini ifade etti.
Doğanoğlu, KKTC’de bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetim Kongresi Başkan Yardımcısı olarak Kıbrıslı Türk belediyelerin Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi’nde göstermiş olduğu katılımları takdir ettiğini söyledi. Doğanoğlu, “Projelere katılıyorsunuz, Kıbrıs’ı Avrupa Konseyi’nde başarı ile temsil ediyorsunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Benli: “Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz”

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ise Doğanoğlu’nu ülkemizde görmekten dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.
Benli, Kıbrıs Türk belediyelerinin Avrupa Parlamentosu Yerel Yönetimler Kongresi’nde görünür kılınması için verilen mücadelede destekleri için Doğanoğlu’nu teşekkür etti.
Benli, “Temsiliyetimizin kazanılması ve hakkımızın iadesi konusunda mücadelemize yoldaş oldunuz. Belediyeler Birliği olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz. İleriki dönemlerde Avrupa Yerel Yönetimler Kongresi organlarında sorumluluk almak gibi hedefimiz vardır. Dün olduğu gibi gelecekte de, yine dayanışma içerisinde, Kıbrıs Türk halkı için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin engin deneyimlerden yararlanmak bizler için önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim