brıs Türk Ticaret Odası ile Rum Ticaret ve Sanayi Odası başkanları İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bir seminerde bir araya geldi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington'ın ev sahipliğinde yapılan seminere, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ile Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Phidias Pilides katıldı.

Seminerin ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Lidington'un görüşlerine yer verildi.

Adada her iki tarafın ticaret odalarının toplumlar arasında güven ve işbirliği oluşturmada ortaya koydukları çalışmaları takdir ettiğini belirten Lidington, "Birleşik Krallık, Kıbrıs çözümünün en güçlü savunucusu olmaya devam etmektedir. Güney Kıbrıs Ticaret Odası ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nı ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Ticaret odalarının çalışmaları, iş ilişkilerinin, iki toplum arasında güven ve işbirliğini oluşturmada önemli rolü olduğunu ve bir anlaşmanın tüm Kıbrıslılara getireceği ekonomik faydaları göstermektedir" ifadelerini kullandı.

David Lidington adadaki ticaret odalarının, "Birleşmiş Milletler öncülüğündeki görüşmeleri tamamlayıcı, iki toplumun birarada neler yapabileceğini gösterdiğini" kaydetti. 
Editör: TE Bilisim