Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın daveti üzerine Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Bölgesel Meclis Toplantısı MeritRoyalHotel’de gerçekleşti. KTTO Başkanı Günay Çerkez, toplantıdan önce yaptığı konuşmada MeritRoyal Hotel yönetimine ve Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’a teşekkürlerini sunarak işlemeli bir nazar boncuğu hediye etti. Çerkez, konuşmasında MeritRoyalHotel’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çok önemli bir yatırım olduğunu ve zengin turiste yönelik yatırımların daha artması gerektiğini belirtti.

Merit Grubu’nun en yeni oteli MeritRoyal Hotel, ilk kez büyük bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Otelin St. Hilarion Toplantı Salonu’nda bir araya gelen KTTO üyelerine ev sahipliği yapan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, kendilerinin real sektörün ayakta durması için çırpınan birer askerler olduğunu ifade ederek, “Eğer bu ülkede turizm yatırımı bir gün durur ise, real sektörde çok ciddi depremler olur. Turizm ve turizmcilerin önünün açılması gerekir” dedi.

KTTO üyelerine hitaben bir konuşma yapan Reha Arar, St. Hilarion Toplantı Salonu’nun ilk kez kullanılıyor olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. İlk defa Kıbrıs Türk Ticaret Odası meclis toplantısına hizmet verdikleri için çok heyecanlı olduklarını belirten Arar, “Bu güzel anı yaşamak için başta genel müdürümüz olmak üzere yönetici arkadaşlarımın hepsi buradalar. Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmak her zaman söylediğim gibi kolay değil. Bu yatırımın altında hakikaten çok ciddi bir emek yatıyor. Bunun parasal boyutunu bir kenara bırakıyorum. Diğer bir boyutu bürokrasi. Devlet, hükümet boyutu oldukça vahim. Bunu hep yaşıyoruz, ama yine de bu ruhtan kopamadığımız için bir yenisini yapıyoruz. Ben dosyalarınıza iki sayfa kağıt koydum, bir tanesi bugün milliyet gazetesinde yayınlanan röportajım, diğeri Bloomberg TV’de Başaran Ulusoy ile birkaç gün önce Kuzey Kıbrıs turizmin kurtuluşu ve şu anda içinde bulunduğu durum ile ilgili televizyon programının deşifresi. Aslında bunları sizinle paylaşmam, sizlerin çok kutsal olan görevinize bir el feneri ile ışık tutmak içindir. Bu cümlenin altını özellikle çiziyorum. Çünkü bizler, sizler hepimiz real sektörün ayakta durmasını için çırpınan birer askeriz” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta bir gün turizm yatırımının durması halinde real sektörde çok ciddi depremler oluşabileceğine değinen Reha Arar şöyle devam etti;
“Ancak, biz hükümetin turizmcinin önünü açması için çok çaba harcamıyoruz. Açıkça söylemek gerekirse ben bundan sonrasında da çok ümitli değilim. Dün e-mail adresime gelen ve gazetelerde yayınlanan bildiriyi okuduğum zaman 80’li yıllarda Sn. Turgut Özal ile birlikte hazırladığımız seçim bildirgesi aklıma geldi. O günlerde rahmetlinin bizlere söylediği bir çok şey, bu bildirgede de aşağı yukarı vardı. Aşağı yukarı 33 sene geçmiş, ancak konular hep aynı. Ben hepinize teşekkür ediyorum, saygı ve sevgiler sunuyorum.”
Toplantı öncesi konuşan KTTO Başkanı Günay Çerkez ise, Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ı yapmış oldukları yatırımdan dolayı takdir ettiklerini belirterek teşekkürlerini sundu. Çerkez, işlemeli bir nazar boncuğunu Reha Arar’a takdim ederek, “Bunun için böyle bir takdim düşündük, nazar değmesin. Merit Grubu’nun yatırımlarının devamını arzulayarak, ülkemize böyle nice yatırımların gelmesi adına bu hediyeyi takdim etmek istiyorum. Reha Bey, aynı zaman da meclis üyemizdir. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Bölgesel Meclis Toplantısı’nın ardından meclis üyelerinin şerefine özel bir akşam yemeği verildi…
Editör: TE Bilisim