Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) dün (6 Mart Çarşamba) saat 18.00’de “Hayatınızı zenginleştirmenin motive edici yolları” konulu bir söyleşi düzenledi. Söyleşiye katılan Türkiye’nin önde gelen pazarlama, satış ve marka danışmanı Hilmi Işıkören, katılımcılara on başlık altında motivasyonun en önemli itici gücünün olumlu yaklaşım olduğunu vurguladı. Oda, konferans salonunda düzenlenen söyleşinin başında bir konuşma yapan Oda Başkanı Sn. Ali Çıralı, Hilmi Işıkören’in olumlu enerjisinin ortama yansıdığını ifade ederek kendisini odada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür etti. Organizasyonu düzenleyen Kıbrıs Time Gazetesi yazarı, Aqua Life Su fabrikası sahibi, Sanayi Odası Alkollü İçecek ve Su Grubu Başkanı Sn. Fatma Solmaz ise Türkiye’den konusunda farklılaşmış önemli bir ismi buraya getirmekten duyduğu mutluluğu belirterek özellikle geçtiğimiz süreçte biz sanayicilerin için böyle bir seminerin son derece faydalı olduğunu gördüm ve çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı. Işıkören söyleşide, iş ve hayata dair fikir ve tavsiyelerde bulunarak, olumsuz yaklaşımların çözüm getirmediği, mutsuzluğun mutluluk doğurmadığı, pozitif mücadelenin her zaman motive edici ve sonuç alıcı olduğunu vurguladı. Söyleşiye özellikle sanayiciler büyük ilgi gösterdi.
25 yıllık profesyonel kariyerinde bir çok başarıya imza atan Işıkören, “Kıbrıs’ta ekonomik açıdan sıkıntılı günlerin yaşandığı bu günlerde katılımcıların negatif düşüncelerden uzaklaşıp olumlu düşünmeye yönelmelerine yardımcı olacak 10 tane yol gösterdim. İş hayatında ise fırsatların çok’ta değil az’da olduğuna, aynılaşmayı reddedip farklılaşarak nasıl önde olunabileceğine sırları paylaştım.” diye açıklama yaptı.
Hilmi Işıkören Hakkında
1988 yılında Marmara Üniversitesinden mezun olduktan sonra franchising sistemini öğrenmek amacıyla Amerika’ya giden Hilmi Işıkören, döndüğünde gıda sektöründeki bir dünya markasının Türkiye merkezinde franchise direktörü olarak profesyonel yaşantısına başladı. Türkiye’nin ilk teknoloji marketinin markalaşma ve yaygınlaşma çalışmalarının içinde yer alarak markayı 3 yıl içerisinde 100 mağazayla ülkenin en yaygın zinciri haline getirdi. 1997 yılında emlak sektörüne RE/MAX Türkiye’nin Franchise Direktörü olarak girdi. 2001-2005 yılları arasında Century 21 Türkiye’nin ve 2005-2010 yılları arasında ise Realty World Türkiye’nin Genel Müdürlüklerini yapan Hilmi Işıkören, 2010 Kasım ayında kendi danışmanlık şirketini kurdu. Işıkören Danışmanlık şirketi farklılaşarak başarıya ulaşmak isteyen şirketlere özel yepyeni çözümler sunuyor. Hilmi Işıkören aynı zamanda çeşitli web sitelerinde köşe yazarlığı, İstanbul Emlak Danışmanları Odasında eğitmenlik ve çeşitli sektörlerden firmalar için motivasyon konuşmaları yapmaktadır.

Editör: TE Bilisim