Kıbrıs Genç TV’de Çiğdem Aydınla günaydın programına katılan UBP Lefkoşa Milletvekili adayı Tahsin Ertuğruloğlu Ulusal Birlik Partisi’nde son dönemlerde yaşanan süreci değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Ulusal Birlik Partisi için planlar yaparak, böl-parçala –yönet politikası uygulamaya çalışmakla eşleştirdi.

Tahsin Ertuğruloğlu ilk olarak seçim süreci içerisinde karma oy kullanımı noktasındaki eleştirilerini dile getirdi.
Vatandaşı mutlu etmeyen bir siyasi ortam oluştuğunu söyleyen Ertuğruloğlu vatandaşın bu devlette yaşamaktan mutluluk duyacağı bir sistem oluşturarak , popilizmden uzak ,adamcılıktan ,bölgecilikten çıkarak günübirlik işlerle uğraşan bir yapı değil planı ,projesi ve programı olan ,geleceğe uyönelik hedefler belirleyip o hedefler doğrultusunda bilinçli bir şekilde bir kadroya sahip siyasi bir yapıya kavuşmak önemli diyen Tahsin Ertuğruloğlu bunu yapma noktasında siyaset yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Tahsin Ertuğruloğlu ülkedeki sistemin sorgulanırken sadece siyasi yapıyı hedef göstermenin kolaycılık olduğunu vurgulayarak bugün bu sistem eğer eleştiriyorsa her kesimin kendisini sorgulaması gerektiğine dikkati çekerek , siyasi yapılar ,sendikalar , iş çevreleri , yargı ve basın’ın da kendisini sorgulaması gerektiğini ifade etti .

‘DEP ZİHNİYETİ BENİ UBP’DEN ATTI, BEN İSTİFA ETMEDİM’
Tahsin Ertuğruloğlu daha önce UBP’den atıldığını kendisinin istifa etmediğini fakat bu süreç içerisinde her zaman UBP olarak kaldığını ve bunu dile getirmekten de hiçbir zaman vazgeçmediğini belirterek o dönem partiden kendisini Derviş Eroğlunun tek adam olarak kalmaya çalıştığını ve Eroğlu’nun kendisini partiden attığını söyleyerek UBP şimdi ‘’DEP ‘’değil UBP oldu dedi.

UBP Derviş Eroğlu Partisi haline gelmişti sıkıntıları dile getirdiğim için o zihniyetin sahipleri ise beni can düşmanı olarak nitelendirdiler işte böyle bir zihniyetle mücadele ederken DEP zihniyeti beni partiden ihraç etti ben gerçek UBP’liyim ama ‘’DEP’’ zihniyetinde değilim diyen Tahsin Ertuğruloğlu UBP ‘nin gerçekleri bunlardı DEP zihniyetiyle mücadele etmeye devam ettim edeceğim dedi.

‘EROĞLU UBP’Yİ ÇÖKERTME VE DEVR ALMA PEŞİNDE’
8 milletvekili UBP’den neyi bulamadılar ki şimdi Serdar Denktaş beyin partisinde buldular bunu açıklamalıdırlar tutturdular İrsen Küçük kucaklayıcı olsun biz kurultay yarışında %50 oy aldık İrsen Küçük seçimsiz bize parti organlarının yarısını yani yönetimin yarısı atama ile versin bu mu kucaklayıcı olmak diye soran Tahsin Ertuğruloğlu UBP ‘yi iktidardan güvensizlik önergesiyle uzaklaştıran ,partiyi mahkemelere taşıyan bu arkadaşlara sordum zamanında ‘’patronunuz beni partiden attı ,hiç gelip beni kucaklayın dedim mi ? ‘’ diye sorduğunu ifade eden Ertuğruloğlu bu 8 arkadaşın kendilerini yöneten akıl hocalarının yönetiminde gidip Demokrat Partiye katıldılar ,önceden hazırlanmış olan senaryoyu oynadılar Eroğlu bu planları yaparak UBP ‘yi bölüp ,parçalayarak ,çökerterek ve çökerttikten sonra Ulusal Birlik Partisini devralmak ve devr aldıktan sonra ise 2015 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde tekrar UBP’nin adayı olmak işte Eroğlunun planı budur dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlunun UBP’lileri birebir telefonla arayarak DP’ye oy istediği ,olmazsa oyların karma kullanılmasını istediğini UBP’ye oy verilmesi konusunda ısrarcı olan UBP’lilere mühür vurmayın o zaman ‘’UG’’(ulusal güçler) ‘e de oy verin UBP ye de dediğini iddia etti .

‘UBP’LİLER OYUNA GELMESİN’
Cumhurbaşkanı Eroğlu ‘nun UBP’nin oylarını bölme peşinde olduğunu söyleyen Tahsin Ertuğruloğlu UBP’yi çökertip o şekilde devr alacağız dediğini bizler duyuyoruz. UBP’yi önce dibe vurdurup, sonra ‘sağın birleşmesi’ gibi ifadelerle UBP’yi tekrar DEP‘in kontrolü altına almaya çalışmakla itham etti.
UBP’lilere tek çağrım bu oyunu görüp kendi partilerine sahip çıkmalarıdır. Mühür kullanarak partisine sahip çıkmaları gerekir. Herhangi birine duyulan kızgınlık sakın partinize yansıtmasın. UBP’liler karma oy değil mühür vururak partilerine, UBP’ye sahip çıkabilir. Kime kızarsanız kızın bunu Ulusal Birlik Partisi'ne ,kendi partinize mal etmeyin, bu oyunlara gelmeyin.

‘YENİ HÜKÜMET MEVCUT EKONOMİK PROGRAMIN DEVAMI İÇİN TAHÜÜT İMZALADI’
Tahsin Ertuğruloğlu Kıbrıos Türk halkının üzerinde oynanan oyunlar olduğun ifade ederek Yeni kurulan Hükümeti ve sendikaları eleştirdi.Kurulan yeni Hükümetyin maaşları zamanında ödeyemediğini dile getiren Ertuğruloğlu UBP hükümeti zamanında en ufak bir gecikmede sendikalar sokaklara dökülür ,çanak çömlek çalar meclise domatesler atılır ,elçiliğin önü yüzlerce insan dolar sendikalar UBP hükümetleri döneminde bu sendika patronları insanları sokağa döker şimdi ise tek bir ses bile çıkmadı ,bu hükümeti oluşturan siyasi partiler UBP hükümetini ekonomik programı imzaladı diye aylarca eleştirdi amansızca eleştirilerle sölemediklerini bırakmadılar özelleştirmeye karşıyız dediler özelleştirmelere karşıyız diyen sendikalara bilfiil destek oldular eylemcilerin yanına giderek Türkiye ne seni ne paranı ne memurunu diyenlerle bağırdılar şimdi bu yeni hükümet bu karşı çıktıkları ekonomik programa sadık kalacaklarına dair bir tahüüt imzladı diyerek Büyükelçi Akça’nın Başbakan Sibel Siber’i ziyaretine atıfta bulunarak Büyükelçi bu ziyarette ekonomik programa uyulması talebini dile getirmiştir dedi. Tahsin Ertuğruloğlu hani bu arkadaşlar kendileri ikltidara geldiğinde buı ekonomik paketi ellerinin tersiyle iteceklerdi ,hani masanın üzerinden süpüreceklerdi , ercan ihalesi iptal edilecekti hani ,hadi ekonomik programı iptal edin ağalar ,bu ağalar değilmiydi bu eylemelere destek olup bağıran hadi ağa’lar buyurun yapın ,siz cesurlar programın en temel özelliği özelleştirmedir diyen Tahsin Ertuğruloğlu bu programa sadık kalınacağı noktasında imza konulduğunu iddia etti.

‘KIBRIS TÜRK HALKINI APTAL MI ZANNEDİYORSUNUZ’

Ertuğruloğlu imzalamadılarsa çıkıp bu halka söylesinler dedi. Neden susuyorsunuz kendi tabanınıza mahçup olmamak için mi saklıyorsunuz ,Kıbrıs Türk halkını aptal yerine mi koyuyorsunuz , sizin bir vizyonunuz mu var , kimsiniz siz siyasi bir duruşunuz mu var ,siyasi bir duruşunuz mu var , varmış gibi dans ediyorsunuz ve bunu bu halktan saklıyorsunuz bu ülkenin gerçekleri belli dürüst olun diyerek yeni hükümeti samimiyetsizlik ve vizyonsuzlukla suçladı .Hangi şeffaflıktan bahsediyorsunuz bu tahüüdü imzaladığını söyleyin ,imzaladık ama uymayacağız ise bunu da bu halka söyleyin sendika patronlarıyla birlik olup bbu karşı çıktığınız pakete imza koyduınuz mu koymadınız mı ? diye tekrar tekrar soran Ertuğruloğlu ercan ihalesini iptal edeceğiz diyen Serdar Denktaş’a da seslenerek şimdi iktidar ortağısınız hadi buyurun iptal edin dedi.
 
Editör: TE Bilisim