Pilli, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Acil Durum Hastanesi ziyareti sonrası açıklama yaptı. 

Pilli, açıklamasında, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye Cumhuriyetinin her alanda Kıbrıs Türk halkına katkı vermeye, gelişmesine, ekonomisine, ülkede ihtiyaç duyulan altyapıların gelişmesi ve tamamlanmasına katkı vermeye devam edeceğini kaydetti. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece pandemi hastanesi ile değil, içinden geçilen küresel kriz döneminde ihtiyaç duyulan her türlü tıbbi malzeme ve ilaç konusunda da KKTC'ye destek verme konusunda elini hiç üzerinden çekmediğine işaret eden Pilli, şunları kaydetti: 

"Kıbrıs Türk halkı, yapılan tüm bu yardımlara ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğini arkasında hissetmekten son derece mutludur. KKTC-TC arasındaki ilişkiler finansal olmaktan öte yaşamsal bir anlam ifade etmektedir. 

Bu vesile ile bir kez daha gerek Türkiye Cumhuriyeti halkına, gerek bugün yanımızda olan Kıbrıs islerinden sorumlu olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a gerekse bu büyük devletin cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olmalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimiz  sunuyoruz. Acil durum hastanesi hem TC’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunun göstergesi, hem iki ülkenin gönül birliğinin  bir ispatı hem de T.C KKTC ilişkilerinin sarsılmaz bir örneği olarak karşımızda durmaktadır."

Editör: TE Bilisim