Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs konusunda üst düzey temaslarda bulunmak amacıyla bugün KKTC’ye günübirlik ziyaret gerçekleştiren Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.

Kabulde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve siyasi parti temsilcileri hazır bulundu.

Davutoğlu kabulde yaptığı konuşmasında, Meclis Başkanı Siber’e Soma’daki facia nedeniyle gönderdiği taziye mesajı için teşekkür etti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bugün Cumhurbaşkanlığı’nda Kıbrıs konusunda yapılan görüşmenin oldukça yararlı olduğunu da söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de kabulde yaptığı konuşmada, Soma’nın iki ülkenin ortak acısı ve ortak yası olduğunu ifade ederek, “Umarım en kısa sürede bu yaralar sarılır” dedi.

Yapılan ziyaretlerin halkta umut yarattığını söyleyen Siber, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşecek olmasının çözüm yolunda büyük bir ivme kazandıracağını belirtti.

Ülkedeki kurumlara uluslararası toplum tarafından ziyaretler yapılmasının çözüm adına önemli olduğunu ifade eden Siber, “Uzun süre ziyaretçiler Yeşil Hat’tan buraya geçmemişlerdi” dedi.

Kıbrıs Türk halkının çözüm yolundaki iradesini canlı tutmaya devam ettiğini kaydeden Siber, Kıbrıs müzakerelerinin olumlu şekilde sonuçlanmasını diledi. 
Editör: TE Bilisim