Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk halkının çağdaş ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında yaşam sürmesi gerektiğini, ancak, gerçeğin maalesef bunun çok uzağında olduğunu iddia etti.

Kıbrıs Türk halkının yerinin AB’de olduğunu, bunun tek yolunun ise erken, kalıcı ve adil bir çözümden geçtiğini savunan Harmancı, Kıbrıs sorununun çözümünün hayati bir öneme haiz olduğunu söyledi.

Harmancı, ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ nedeniyle yayımladığı mesajda, tüm Avrupa halklarının gününü kutladı ve Kıbrıs Türk halkının da yalnızca bireysel değil, toplumsal hak anlamında Avrupalı olması temennisinde bulundu.

“AB ÜYELİĞİNİ HAK EDİYOR”

‘9 Mayıs Avrupa Günü’nün’, özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü temsil etmekte olduğunu belirten Harmancı, bu değerlerin tüm dünyaya yayılması ve gerçek anlamda hayat bulması özlemi içinde olduklarını kaydetti.

Bireysel anlamda AB’nin parçası olan Kıbrıs Türk halkının, toplumsal olarak da AB üyeliğini hak ettiğini belirten Harmancı, Kıbrıs Türk halkının AB üyeliğinin önüne geçen tüm unsur ve politikalara karşı etkin bir mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.

Harmancı, “Kimsenin Kıbrıs Türk halkının AB üyeliğinin önüne takoz koyma hakkı yoktur. Halkı, anti-demokratik ve çağdışı bir düzende yaşamak zorunda bırakmaya hiç hakları yoktur” dedi.

Harmancı, “AB’ye sırtını dönerek, uluslararası hukuk dışında her türlü haksızlığın, adaletsizliğin ve gayrı yasal işlerin yapıldığı bir düzen içinde yaşamamızı sağlayan zihniyetlere daha fazla prim verilmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim