Bayar, Büyük Türk Ulusu’nun kopmaz ve ayrılmaz parçası olmanın onur ve gururuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yılının büyük bir coşku ve heyecanla kutlandığını kaydetti.

Bayar yayımladığı 19 Mayıs mesajında,19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başladığı tarihi bir gün olduğunu belirtti.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Kurtuluş Savaş’nın Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevk ve idaresinde 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşu ile tamamlandığını hatırlatan Bayar, gençliğine emanet edilen günün anlamının çok büyük olduğunu kaydetti.

“KIBRIS TÜRK GENÇLİĞİ ATA’NIN VASİYETİNE UYACAK”

Bayar mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatacak ve ileriye taşıyacak bugünün gençleri yarının idarecileridir. Gelecek gençlerimizindir. Kıbrıs Türk halkı da Atatürk’ten ilham alarak benzer bir direnişle kendi özgür ve egemen devletine sahip oldu. Her zaman Atatürk yolunda ve ilkelerine bağlı kalan Kıbrıs Türk gençliği de Atamızın bu vasiyetine uyacak ve KKTC’ye sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim