Vroişa (Yağmuralan) Derneği Başkanı, yazar, araştırmacı Esat Mustafa, ilk kitabı olan “Kıbrıs Tarihinde Yağmuralan (Vroişa)” isimli kitabının tanıtımını bugün Lefkoşa’da yaptı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali'nde yer alan tanıtım kokteyline, Esat Mustafa’nın sevenleri, ailesi ve sanatçılar katıldı.

Esad Mustafa kitap tanıtımına katılan tüm konuklara teşekkür ederek, kitabın hayata geçirilmesinde, basılmasında emeği geçen, katkı koyan Hasan Kahbecioğlu’na teşekkürlerini sundu.

Mustafa, ilk kitabı olan “Yağmuralan” kitabının genellikle Kıbrıs tarihi ile Lefke bölgesindeki Vroişa köyünün tarihçesini içerdiğini ifade ederek, kitabın, tarafsız bir düşünce ile Kıbrıs tarihinden elde ettiği doküman ve bilgilerle hazırladığını anlattı.

2004 yılında ziyaret ettiği Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’tan aldığı bilgiler ve dokümanların da kendisine kitabını hazırlarken büyük katkısı olduğunu vurgulayan Mustafa, Denktaş ile yaptığı o görüşme hakkında da bilgiler verdi.

Mustafa, kitabın 240 sayfadan oluştuğunu ifade ederek, kitabın Kıbrıs tarihi yanında ülkenin sosyal düzeniyle de ilgili olduğunu söyledi.

Ülkedeki sosyal düzende özellikle yaşlılar ve engellilerin en çok sıkıntı yaşayan kesim olduğunu işaret eden Mustafa, bu kitabın satışından elde edilen gelirin, yaşlılar ile engellilerin sosyal yaşamlarını düzeltmek için kullanılacağını vurguladı.

Yaşlılar ile engellilerinin sosyal düzeninin, İngiltere’den alınacak örneklerle ve yapılacak çağdaş yasalarla iyileştirilebileceğine dikkat çeken Mustafa, hükümeti; yaşlı ve engellilere karşı daha duyarlı olmaya ve sahip çıkmaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim