Dr. Nazım Beratlı, “Kıbrıs Miskinhanesi - Cüzzam ve Kıbrıs 1830-2001” adlı kitabını Meclis Başkanı Hasan Bozer’e takdim etti.

Başkan Hasan Bozer eski CTP-BG Milletvekili olan Dr. Nazım Beratlıyı Meclis Şeref Salonunda kabul etti.

Meclis Başkanı Hasan Bozer kabulde yaptığı konuşmada, eski bir meslektaşı aynı zamanda arkadaşını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hem mecliste hem de doktorluk alanında Beratlı ile birlikte çalışmaktan çok mutu olduğunu kaydeden Bozer, Nazım Beratlı’nın hayata pozitif bakan, ülkesini önde tutan, kendisini özgürce ifade eden biri olduğunu kaydetti.

Nazım Beratlı’nın “Ülke kültürüne yaptığı ciddi katkılar vardır” diyen Bozer, Kıbrıs Türkünün tahsil seviyesinin yüksek olmasına rağmen, kitap okuma alışkanlığının zayıf olduğunu söyledi.

 “Nazım Beratlı Kıbrıs Türkünün geçmişini öğrenmesi noktasında çok büyük katkılar sağlıyor” diyen Bozer, Kıbrıs Türkünün tarihi alanda çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

DAHA İYİ BİR SİYASET

Beratlı ile KKTC’deki siyasetin nasıl daha iyi yapılabileceği konusunda da devamlı konuştuklarını kaydeden Bozer,  “Fikirlerimizde mutlak uyuşuyoruz” dedi.

Hekimlerin hayatının halkla iç içe olduğunu vurgulayan Bozer, bundan dolayı Hekim Hakları Beyannamesi’nde hekimlere toplumsal konularda söz söyleme hakkı verildiğine dikkat çekti.

BERATLI

Dr. Nazım Beratlı ise konuşmasında mecliste doktor vekillerin çok olmasına değindi. Dünyanın pek çok yerinde meclislerde doktorların yoğunlukta olduğunu ifade eden Beratlı bunun nedeninin, hekimlerin halk ile iç içe olmasından kaynaklandığını söyledi.

Milletvekilliği döneminde Hasan Bozer’den unutamayacağı dersler aldığını kaydeden Beratlı, Bozer’in Meclis Başkanlığı makamını dolduran bir kişi olduğunu belirtti.

Beratlı, “Ülkemizin ihtiyacı siyasette kaliteyi yükseltmektir. Hasan Bozer bu konuda önemli bir örnektir. Siyasette kaliteyi yükseltirsek, bu halk laik olduğu günlere daha çabuk ulaşacak” dedi.
 
Adada Lepra yani Cüzzam hastalığının tarihi ve etkileri ile ilgili bir araştırma kitabı olan “Kıbrıs Miskinhanesi”,  Khora Yayınevi tarafından yayımlandı.

Editör: TE Bilisim