Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorunun çözümünde samimi olduğunu belirterek, Rum yönetiminin de niyet göstermesi halinde kısa zamanda çözülebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, çözüm olmaması halinde ise KKTC olarak devam edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gazimağusa Marka Kent Yaratma Çalıştayı’nın açılış törenindeki konuşmasında, Kıbrıs sorununa da değindi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Dilerim Rum komşularımızla bir an önce Kıbrıs meselesini çözüme ulaştırırız. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak bu söylemlerimizde samimiyiz. Sayın Anastasiadis’in de, belirlenecek bir yol haritası içerisinde; hemen her gün, her yönü tartışılmış olan Kıbrıs sorununu çözebileceğine inancım da tamdır. Mühim olan bir anlaşma niyeti ortaya konsun. Niyet olursa Kıbrıs sorunun kısa zamanda çözebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu Kıbrıs’ın barış adasının dönüşmesinin KKTC, Rum tarafı, Yunanistan ve Türkiye’nin yararına olacağını belirterek, “Eğer bir anlaşmaya varmazsak, KKTC çatısı altında faaliyetlerimize, yatırımlarımıza, uğraşlarımıza devam edeceğiz. Kıbrıs Türk halkının daha refah günlere ulaşması için uğraş vereceğiz” dedi. 
Editör: TE Bilisim