Türkiye’de CHP Ardahan Milletvekili Yılmaz Öztürk, Kıbrıs görüşmelerinin içeriğinin saklandığını, Kıbrıs'ın milli konu olduğu ve Mecliste görüşülmesi gerektiğini ifade etti.

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye'nin üyelik müzakere sürecinin geçici dondurmasıyla ilgili tavsiye kararına ilişkin olarak ise Öztürk, , "Bu kararı yanlış buluyoruz. Biz, AB ile ilişkilerin sürdürülmesini destekliyoruz." dedi.

Öztürk, TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, "hükümetin Suriye ve Irak politikalarındaki sorunların belirlenmesi" amacıyla verdiği grup önerisi görüşülürken bir konuşma yaptı..Öztürk, Avrupa Parlamentosunda bugün alınan kararın hukuki bir bağlayıcılığı olmadığını, tavsiye kararı olduğunu kaydetti.

Ancak bu kararın aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği Konseyi zirvesinde hukuki bir karara dönüşmesinin hedeflendiğini belirten Öztürk, Türkiye'ye ilk defa yaptırımlardan bahsedildiğini ifade etti. Öztürk, "Bu kararı yanlış buluyoruz. Biz, AB ile ilişkilerin sürdürülmesini destekliyoruz." dedi.

AB'nin Türkiye konusunda samimi yaklaşmadığını bildiklerini belirten Öztürk, AB'deki aşırı uçların Türkiye'yi istemediğini ifade etti. Öztürk, "Ancak siz de (AK Parti) samimi değilsiniz. AB'yi kullanıp yargıyı, bürokrasiyi dizayn ettiniz, şimdi işinize gelmiyor." diye konuştu.

AB'nin Türkiye'yi, "AK Parti üzerinden okumaması gerektiğini" ifade eden Öztürk, AB'nin yaptırım uyguladığı ülkelerde durumun daha kötüye gittiğini kaydetti. Öztürk, AB'ye "Bu yanlış yola girmeyin." diye seslendi.
Editör: TE Bilisim