Kamu Hizmetleri Komisyonu (KHK) düzenleyeceği öğretmenlik sınavları için soruları, Yakın Doğu Üniversitesi’nden (YDÜ)  tedarik edecek.

KHK  ile YDÜ arasında sınav soruları ile ilgili protokol bugün YDÜ Rektörlük binasında KHK Başkanı Kamil Kayral ile YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcı Doç. Dr. İrfan S. Günsel tarafından imzalandı.

Kamil Kayral imza töreninde yaptığı konuşmada, KHK’nun yeni bir yapılanma içerisine girdiğini, özellikle soru bankasını, bilgisayar yazılım ve teknik teçhizatlarını yenilemek istediğini söyledi.

Teknik açıdan üniversitenin bilgi birikiminden yararlanmak istediklerini de kaydeden Kayral, işbirliğinin devam etmesini temenni etti.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ise KHK’nun yapılanmasına katkı koymanın üniversitelerin topluma olan bir boyun borcu olduğunu söyledi.

İrfan S. Günsel, ayrıca YDÜ’nün kamu çalışanlarına yönelik yüzde 20 burs vermeyi planladığını da açıkladı.

PROTOKOL

Portokole göre, YDÜ iki yıl süre ile öğretmenlik sınavlarında kullanılacak soruları mutlak gizlilik çerçevesinde KHK’na tedarik etmeyi taahhüt ediyor.

Protokolde, gizlilik şartlarına uyulmaması durumunda KHK’nun  maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı olacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim