Protokole Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Kamil Kayral, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi imza atarken, Protokol imza törenine KHK üyesi Gürsel Selengil, KHK İdari Müdürü Tuncay Yalçuk, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Sadık Ülker ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen katıldı.

Öğretmenlik sınavı için imzalanan protokol ile hazırlanacak sorular genel öğretmenlik bilgisi ve bilinen branşları kapsayacağı ve GAÜ iki yıl süre ile öğretmenlik sınavlarında kullanılacak soruları mutlak gizlilik çerçevesinde Kamu Hizmeti Kurumu’na tedarik etmeyi taahhüt ettiği bildirildi. Ayrıca Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, Kamu Hizmeti Komisyonu olarak yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini belirtirken, soru bankalarını yenilemek istediklerini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, amaçlarının kamu sınavlarının dahada şeffaflaştırmak ve sınalarla ilgili karmaşıklığı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, bunun için soru stili, teknik ve güvenilirlik konularında yenilenmeyi düşündüklerini vurguladı. Ayrıca Kamu Hizmeti Komisyonu olarak GAÜ ile birlikte yapabilecekleri yeni projelerinin de olduğunu belirten Kayral, önümüzdeki dönemlerde sınavları bilgisayar üzerinden yapmak istediklerini ve bunun için GAÜ bünyesinde bulunan büyük bilgisayar salonlarına ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

İmzalanan protokol anlaşmasının ardından açıklamlarda bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, kamu hizmetleri konusunda bugüne kadar üniversitelerle buna benzer işbirliklerinin yapılmadığını, bu adımı attıkları için ve bu protokol anlaşmasını diğer üniversiteler ile birlikte GAÜ ile de gerçekleştirerek ülkede bulunan haksız rekabeti engelledikleri için Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral’a teşekkürlerini sunarak, yapılan bu protokol anlaşmasının gelecekte devlet ve ünüversiteler arasında yapılacak olan işbirliklerine ön ayak olmasını ümit ettikleirni vurguladı. Ayrıca uzun yıllardır halkın devlet istihtamlarına yönelik bir güvensizliğinin olduğunu dile getiren Vehbi, bu sayede şeffaflığın ve güvenin de artacağını sözlerine ekledi. Vehbi, GAÜ olarak Hükümet ve Devlet ile her alanda birlikte çalışmaya hazır ve gönüllü olduklarını da belirtti.

Editör: TE Bilisim