KKTC’de 28 Temmuz’da gerçekleşecek Erken Genel Seçim için kesinleşen adaylar, Yüksek Seçim Kurulu tarafından yarın ilan edilecek. İlçe Seçim Kurullarında yarın duvar ilanları için de ad çekme işlemi yapılacak.

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİNE BAŞVURU VE İTİRAZLAR

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerine ait sandık seçmen listelerine 23-29 Haziran arasında yapılan başvuru ve itirazlar da yarın Resmi Gazete’de ilan edilecek. Listelere itirazlar ile başvurular da aynı gün ilgili ilçe seçim kurullarında görüşülecek.

Buna göre itirazlar, yarın Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’nda saat 14.00’ten, Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’nda saat 10.00’dan ve İskele ilçesine ait olanlar saat 13.00’ten, Girne İlçe Seçim Kurulu’nda saat 14.30’dan ve Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu’nda da saat 11.00’den itibaren görüşülecek.

Sanık seçmen listelerine başvurular ise Lefkoşa’da saat 14.00’ten; Gazimağusa’da saat 10.00’dan, İskele ilçesine ait olanlar ise saat 13.00’ten; Girne’de ve Güzelyurt’ta da saat 11.00’den itibaren değerlendirmeye alınacak.

SEÇİM TAKVİMİ

Erken Genel Seçim’e yönelik seçim propagandası ise 2 Temmuz’da başlayacak.

8 Temmuz’da oy pusulaları için YSK’da ad çekilecek ve aynı gün BRT’deki propaganda konuşmalarının yayın zaman ve sırasının saptanması için de ad çekilecek.

Sandık seçmen listeleri en geç 8 Temmuz’a kadar tamamlanacak ve düzeltmeler olmuşsa bunlar siyasal partilere bildirilecek.

Erken seçimle ilgili kamuoyu yoklama ve araştırmalarının yayımlanmasının son günü 13 Temmuz.

Seçmen kartlarının da en geç 25 Temmuz’a kadar dağıtılması gerekiyor.2 Temmuz’da başlayacak propaganda dönemi, seçimden bir gün önce yani 27 Temmuz’da tamamlanacak ve seçmenler 28 Temmuz’da Cumhuriyet Meclisi’nin 50 üyesini belirlemek üzere sandığa gidip oy kullanacak. 
Editör: TE Bilisim