Doç. Dr. Kemal Bolayır, Kıbrıs’ın yakın tarihine tanıklık etmiş, iki toplumdan 50-60 yaş üstü onlarca kişi ile yaptığı söyleşileri “Benim Adım Kıbrıs” adlı bir kitapta topladı.

Yakın tarihimizin siyasal olaylarının irdelendiği, “baskı rejimleri”nin Kıbrıs halkı üzerindeki etkilerinin çeşitli tahlillerle değerlendirildiği, İngiliz sömürge idaresinden başlayarak iki toplumun liderliklerinin icraatlarının ele alındığı kitap, yazarın kendi bireysel anılarına ve gözlemlerine de geniş biçimde yer veriyor.

1955 sonrasında Kıbrıs’ta yaşanan çatışmalı ve “silahlı” dönemi, sosyolojik tahlillerle anlatan ve o dönemi yaşayan Kıbrıslıların ağzından birçok insan öyküsünü “barış dili” kullanarak anlatan kitapta Dr. Fazıl Küçük’ün yazılarından aktarmalar da yapılıyor ve “Kıbrıs Cumhuriyeti yaşamalı mıydı?” sorusuna yanıt aranıyor.

Dr. Bolayır’ın kitabında ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde Lefkoşa Genel Hastanesi’nde Başhemşire olarak görev yapan Türkan Aziz’le yapılan geniş bir söyleşiye de yer veriliyor.

Doç. Dr. Kemal Bolayır’ın kitabının tanıtımı, 4 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’de K.T. Tabipleri Birliği Konferans Salonu’nda yapılacak.

1940 Baf doğumlu olan Doç. Dr. Kemal Bolayır, Üroloji Uzmanıdır. Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki Üroloji  Servisi’nin kurucusudur.

 Üroloji ve androloji alanında çeşitli uluslararası çalışmaları bulunan Bolayır’ın 20’si uluslararası ödül almış fotoğraf çalışmaları bulunmaktadır.


 

Editör: TE Bilisim