Girne-Değirmenlik dağ yolunda sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ölenlerin isimleri biri dışında belli oldu. 

Elde edilen bilgiye göre, kazada ölenlerin isimleri şöyle: 

“THP 570 plakalı minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), araçta yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-16)”

Araçta yaşamını yitiren 3. kişi için ise net bir teşhis henüz yapılamadı. 

Kazaya karışan MM 459 plakalı kamyonun sürücüsü Safa Güngör (E-25) ise, tedavisinin ardından tutuklandı.

HASTANEYE AKIN

Bu arada yaralıların kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde aileler başta olmak üzere yoğun bir kalabalık yaralıların sağlık durumunu öğrenmek için bekliyor. 

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, hastanede yaralıların durumuyla ilgili doktorlardan bilgi alıyor ve basın açıklamalarıyla kamuoyunu bilgilendiriyor. 

“YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU KRİTİK”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kazada yaralananların durumlarının ciddi olduğunu, ancak özellikle ameliyattan çıkan bir gencin durumunun kritik olduğunu söyledi. Sucuoğlu, ameliyatların sürdüğünü ve yaralıların tedavisinin en hızlı şekilde yapıldığını kaydetti. 

BEROVA: “BEAL VE SSML ÖĞRENCİLERİ”

Milli Eğitim Bakanı Berova da, minibüste öğrencilerin bulunduğunu ve bunların Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ile Sedat Semavi Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler olduğunu söyledi. 

Berova, doktorların da ameliyatları yoğun bir şekilde yaptığını belirterek, teşekkür etti. 

Öte yandan TAK muhabirinin Girne Kaymakamı’ndan aldığı bilgiye göre, kazada yaşamını yitiren 3. kişinin İlayda Öztürk veya Havva Kaymakamtorunları olabileceği, ancak bunun henüz net olarak teşhis edilemediği belirtildi. 

Karaağaç’tan Lefkoşa’ya giden minibüste 10 kişi bulunuyordu. Kazada 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 
Editör: TE Bilisim