Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın yürürlükten kaldırılması gündemiyle bir araya gelen 30’u aşkın sendikanın yetkilisi ve temsilcisi, mücadelede yol haritası belirlemek üzere bugün Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nda (Kamu-Sen) toplandı.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, toplantı öncesinde basına kısa bir açıklama yaparak, “Biz, sendikalarla ve halkımızla bütünleşerek Göç Yasası’nın kaldırılması için olanca gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. ‘Kaynak yok’, ‘para yok’ diyenlere de kaynağın yerini göstereceğiz” dedi.

Özkardaş, ilgili yasanın yürürlükten kaldırılmasında uzun soluklu mücadele yürütmek ve çalışanları eylemlere motive etmek için komiteler oluşturmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Yasaya karşı verilen mücadelenin tırmandırılması adına Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nda (Dev-İş) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nda (KTOEÖS) gerçekleştirdikleri toplantılara da işaret eden Mehmet Özkardaş, 30’u aşkın sendikayla birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

“YASA EŞİTSİZLİĞE VE ADALETSİZLİĞE NEDEN OLUYOR”

2 bin 400’e yakın kamu görevlisinin “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa’sından etkilendiğini savunan Özkardaş, yasanın çalışanlar arasında eşitsizliğe, adaletsizliğe neden olduğunu, insanların bu yasa nedeniyle göç ettiğini ileri sürdü.

“MECLİS’E VERİLEN YASA ÖNERİSİ DANIŞMA KURULU’NDA DİPSİZ KUYUYA ATILDI...”

Mehmet Özkardaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümeti döneminde yürürlüğe giren yasanın,”AK Parti hükümetinin dayatmasıyla” Meclis’ten geçirildiğini ileri sürerek, “Yasanın etkileri bugün çok daha iyi görülmektedir” dedi.

Muhalefetteyken yasaya karşı olanların bugün hükümette olduğunu savunan 
Editör: TE Bilisim