Dünyada ve ülkemizde kırsal kesimlerdeki kadının eğitim, istihdam ve buna bağlı olarak ekonomik haklara erişiminin kentsel bölgelerdeki kadınlara göre daha kısıtlı olması sebeple, KAYAD  kurulduğu günden beri cinsiyet rollerinin daha köklü olduğu kırsal bölgelerde köy kadınını güçlendirme amaçlı çeşitli projeler yürütmüştür.

2011 yılında başlayan ‘Akdeniz’de Kadınlarla Gelişim Yolculuğu’ projesi kapsamında KAYAD ile Akdeniz kadınları birbirleri ile dayanışma içerisinde bir çok eğitimsel, sosyal ve ekonomik aktiviteler yürütmüştür. Bu proje’den doğan  dayanışmayı kutlamak ve dayanışma ve işbirliğini devam ettirmek ve güçlendirmek adına KAYAD 8 Mart aktiviteleri kapsamında, 2 Mart’ta Akdeniz ve Çamlıbeldeki kızkardeşleriyle birlikte, Akdeniz kadını için sürdürülebilir bir ekonomik kaynak oluşturan bitki örtüsü ve güzellikleri arasında bir ‘ot toplama’ etkinliği gerçekleştirmiştir.

Köy kadını ile birlikte dayanışma içerisinde olmak ve köy kadınını güçlendirme gayesiyle KAYAD, Akdeniz kadınlarıyla da yıllarca etkinliklerini sürdürmektedir. Bu yıl KAYAD Tatlısu daki kızkardeşleriyle birlikte bu dayanışmayı genişletmek adına Esentepe Belediyesinin işbirliği ile Esentepe kadını ile bir araya geldi. 9 Mart’ta Tatlısu kadınları ile KAYAD ekibi Esentepede  kadınların katkısıyla ‘Kadın yetkilendirmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği’ temalı bir atölye çalısması gerçekleştirdi.

Daha önce de yürütüğü projelerle Lefke ve Mehmetcikte de bulunan KAYAD bu yıl kadın dayanışma ağına Çamlıbeli eklemekten gurur duymaktadır. 

KAYAD kırsal kesimdeki kızkardeşleriyle birlikte kadının hiçbir şiddet ve sömürüye mağruz kalmadığı, kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünya için dayanışma içinde yolculuğuna devam edecektir…

KAYAD 8 Mart Programı

2 Mart: Akdenizde ‘Ot Toplama’ Etkinliği

2 Mart: KAYAD ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Azınlıklar Enstütüsü, Leman Cankatın sunduğu Gancelli Programında Kadına Karşı Şiddeti konuştu

3 Mart: ‘Cinsel Taciz, Cinsiyete Dayalı Taciz ve Mobbing (Bezdiri)’e Sıfır Tolerans Projesi’nin basın toplantısı

9 Mart: Esentepe’de ‘Kadın yetkilendirmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği’ temalı sohbet

                             

Editör: TE Bilisim