Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güler (CTP-BG) Kadın Örgütü, CTP-BG Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya’ya, sosyal medyada yapılan “saldırıları” kınadı.

CTP-BG Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın tarafından yapılan açıklamada, siyasi görüşü ne olursa olsun hiçbir kadının, hiçbir insanın taciz edilmesinin kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Demokrasinin gereği olan eleştiri kültürünün gelişmemesi, yapılan yorumlarda üslubun aşılması ve insan haklarına yapılan bu saldırı, ilerici tüm güçler tarafından da şiddetle kınanmalıdır” denildi.

Gelişen teknolojinin insan haklarını ihlal etmede yarattığı kolaylığı ortadan kaldıracak, kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı paylaşımları cezalandıracak Bilişim Suçları Yasası’nın “derhal” Meclis’ten geçmesini beklediklerini kaydeden Sorakın, “Partimiz özgürlüklerin savunucusudur” ifadesini kullandı.

Küçük toplumlarda bu tür saldırıların yarattığı etkilerin göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret eden Sorakın, “Kadının politika yapmasına engel olmaya yönelik bu saldırılar kadınlarımızı kesinlikle yıldırmayacaktır” dedi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Milletvekilimiz Doğuş Derya’ya yapılan bu saldırıyı insan haklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirirken en temel insan haklarından olan ifade özgürlüğünün katledilmesine de seyirci kalmayacağız. Bir ülkede bir milletvekili görüşünü özgürce ifade edemeyecekse çağdaş bir ülke olduğumuzu savunmak da gerçeklerle bağdaşmayacaktır”

“KAVGAYA ŞİDDET KARIŞMASI HOŞ DEĞİL”

Sorakın, bir üniversitede öğrenciler arasında çıkan kavgaya şiddet karışmasını hoş karşılamadıklarını ifade etti.

Sorakın tarafından yapılan açıklamada, “Bu ülkede yer alan tüm bireyler bu ülkenin yasal mevzuatına uymak zorundadır. Toplumu bölen, nefret söylemiyle ayrımcılığı körükleyen tüm anlayışlarla Partimiz tarih boyunca mücadele etmiştir ve etmeye de devam edecektir” ifadesi kullanıldı. 
Editör: TE Bilisim