Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Kolları ve EDON Gençlik Örgütü, öldürülüşlerinin 48. Yıldönümünde Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis anısına iki toplumlu etkinlik düzenledi.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa’nın güneyinde yer alan Kavazoğlu-Mişaulis Dostluk Evi’nde gerçekleşen etkinlikte, gençlik örgütlerinin ortak yapımı olan Kavazoğlu ve Mişaulis’in mücadelesini konu alan belgeselin gösterimi, şiir dinletisi ve konuşmalar yer aldı.

BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan ve AKEL Milletvekili ve Parlamento Grup Başkanı Nikos Katsuridis etkinlikte birer konuşma yaptılar.

KORKMAZHAN

BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, etkinlikte yaptı konuşmada, “Kıbrıs ve Kıbrıslıların zor günlerden geçtiğini” söyleyerek, bu zor günlerde Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’i anmak ve hatırlamanın ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Kıbrıs’ın ve “Kıbrıslılar”ın boynuna geçirildiğini savunduğu  boyunduruktan, bölünmüşlükten, emperyalist dayatmalardan kurtulmanın yolunun ortak mücadeleden geçtiğini ileri süren Korkmazhan, tüm olanakların ortak mücadeleye kanalize etmek gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim