Lefkoşa kaza sınırındaki bir gece kulübünde çalıştığı ve Rus uyruklu olduğu bildirilen Katherina isimli kadında AIDS bulundu. 
AIDS teşhisinin konulmasının ardından kadının apar topar ve gizlice sınır dışı edildiği öğrenilirken, olayın duyulmasının ardından Katherine ile kontrolsüz ilişkiye giren erkeklerin paniğe kapıldığı öğrenildi. 
Yabancı uyruklu kadının KKTC’ye giriş yapmadan önce sağlık kontrolünden geçirildiği, sağlık raporu alındığı ve ön izinli olduğu da belirlendi.
Katherina’nın, Kuzey Kıbrıs’ta kısa süreli bulunması, endişeyi kısmen hafifletiyor.
Güvenilir bir kaynak, kadının, her hafta rutin olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinde AIDS hastası olduğunun ortaya çıktığını açıkladı.
Büyük bir gizlilik içinde ihraç işlemleri tamamlanan yabancı uyruklu kadın, sınır dışı edildi. Gece kulübünde “dansçı” olarak çalışan kadın sessizce sınır dışı edilirken, halka hiçbir uyarı yapılmaması dikkat çekti. 
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Rifat Siber, “Biz tahlilleri yapıyoruz ancak bu tahlilleri Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi değerlendiriyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı doğruladı 
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Dr. Hatice Faydalı, kadının KKTC’ye yeni geldiğini ve ilk kontrollerinde yapılan tahlillerinde hastalığının ortaya çıktığını açıkladı. 

Editör: TE Bilisim