Kaşif, söz konusu kişilere gönderdiği yazıda şunları kaydetti:
Malumunuz üzere KKTC Yüksek Mahkemesi 23 Ocak 2013’te, “21 Ekim 2012 tarihinde yapılan Ulusal Birlik Partisi Kurultayında, ilk turda, iki adaydan herhangi birisinin Ulusal Birlik Partisi Tüzüğü’nün 28. Maddesinin öngördüğü kurultay üye tam sayısının salt çoğunluğuna ulaşamadığından 2. Tur oylamaya tüzükte belirtilen süre zarfında gidilmesi için ilgili tüzüğün aynı maddesi hükümlerinin, parti yetkili organları tarafından uygulanması gerektiğine karar ve hüküm vermiştir.”
Hukukçularımızın tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Yüksek Mahkeme, 21 Ekim’de başlayan UBP 19’ncu Olağan Kurultayı Genel Başkanlık seçiminin tamamlanmadığına, dolayısı ile 2’nci tura gidilmesine hükmetmiştir. Bu noktada UBP 19’ncu Olağan Kurultayı Divan Başkanlığı olarak görev en başta sizlere düşmektedir.
Bunun yanı sıra, Yüksek Mahkeme, sizin bu yükümlülüğünüzü yerine getirmeniz için tüm UBP yetkili organlarını da göreve çağırmıştır.
UBP 19’ncu Olağan Kurultayı Genel Başkan adayı olarak ,hala Divan üyeliğini yürüten şahsınızı, Divan Başkanı ve Divan Başkan Yardımcısı ile diğer Divan Kurulu üyelerini, Yüksek Mahkeme’nin kararı doğrultusunda, UBP tüzüğünün 28’nci maddesinin işaret ettiği süre içinde ,(bir hafta) 2’nci tur oylamanın yapılması için yükümlülüğünüzü yerine getirmeye davet eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Editör: TE Bilisim