Züleyha KARAMAN

Demokrat Parti Ulusal Güçler’den (DP-UG) istifa ederek Ulusal Birlik Partisi’ne  (UBP) geçen Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, “dünü kapatıp, ileriye baktığını” ifade ederek, “Tabi ki dünü kapatırken de o günlerden dersler çıkarıyorum” dedi.

HALKIN SESİ’ne yaptığı açıklamada, DP’den istifa ettikleri milletvekili arkadaşlarıyla UBP’ye katılmalarına parti içinden gelen tepkilerle ilgili olarak Kaşif, “Bunlar parti içinde olabilecek şeylerdir, Sayın Genel Başkan onların üstesinden gelmiştir inancındayım. Bunlar da zaman aşımında hepsi gider. İnsanlar konuşarak çok güzel anlaşır” diye konuştu.

Hedeflerinin, hep birlikte,  ilk seçimde UBP’yi iktidara taşımak olduğunu vurgulayan Ahmet Kaşif, “erken seçim öngörünüz var mı?” sorusu üzerine, “Gidiş öyle gösteriyor ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra eğer ülkede istikrarı yakalayacak bir oluşum oluşmazsa veya şu anki hükümet halka yönelik, halkın sosyo-ekonomik yaşantısına yönelik iyileştirme çalışmaları yapamazsa erken seçim kaçınılmaz olur. Artık bütün sivil toplum örgütleri ayakta” dedi.

Kaşif, koalisyon hükümetlerinde sıkıntıların her zaman olduğunu, koalisyonlarda asgari müştereklerde buluşularak hareket edildiğini ifade ederek, görevde olduğu dönemde de sıkıntıların her zaman olduğunu, ama onları geride bıraktığını kaydetti.

 “O DEFTERİ KAPATTIM”

 “DP’den başka istifa bekliyor musunuz?” sorusu üzerine Kaşif, “Herkes olgun, halk tarafından vekil seçilen insanlardır, kendi hür iradeleri ile karar verebilecek yaştadır” dedi.

“DP’deki sıkıntı neydi?” sorusu üzerine ise Kaşif, “Ben o defteri kapattım, ileriye bakıyorum. Dünü kapattım. Bugüne ve yarına bakıyorum. Tabi ki dünü kapatırken de o günlerden dersler çıkarıyorum.  UBP’de şuanda bir pekişme ve kaynaşma var. Gidişat, ilk seçimde UBP iktidar” diye konuştu.

“TRAVMAY, KADİR TOPBAŞ’IN YARDIMI OLACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı  Hasan Taçoy’un 2015’te çalışmalarına başlanacağını duyurduğu tramvay projesini de değerlendiren Ahmet Kaşif, bütün ülkeyi kapsayan bir tramvay projesinin kaynak sorunu olduğunu, Gazimağusa Belediyesi’nin yaptıracağı 3-4 kilometrelik tramvay hattının ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptıracağını açıkladı.

Kendi bakanlığı döneminde, yerel seçimlerden önce Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter’in projeleri arasında şehir içi ulaşımda, özellikle Sakarya Çemberi’nden Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) çemberine doğru, 3-4 kilometrelik, İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde olduğu gibi bir tramvay projesi olduğunu  anlatan Kaşif, bakan olarak  bu projeye destek verdiğini ve bir İstanbul ziyaretinde Kadir Topbaş’ı da ziyarete ederek konuyu paylaştıklarını aktardı.

İstiklal Caddesi’nde olduğu gibi, tek yön, ya tek büyük vagon veya küçük olursa iki vagon şeklinde düşünüldüğünü  aktaran Kaşif, görüşmeye Plan Proje Müdürü Halil Sakallı’yı da götürdüğünü ve teknik olarak onun ilgilendiğini belirtti. Kadir Topbaş’ın ekip gönderme kararı aldığını ve geçtiğimiz günlerde o ekibin geldiğini ifade eden Ahmet Kaşif, “Benim bildiğim tramvay projesi budur. Benden sonra sevgili kardeşim Hasan Taçoy daha başka bir proje üretmişse ve çalışma başlatmışsa ondan bir bilgim yok. Bizim çalışmamız Gazimağusa içindir. Sağ olsunlar Kadir Topbaş abimiz hemen görüştüler, ekibini gönderdi ve çalışmasını yaptı. Ve zannedersem o ekip gelip gittikten sonra Taçoy’un böyle bir açıklaması oldu” dedi.

Adanın tümünü kapsayacak bir tramvay projesinin hayata geçip geçmeyeceğini bilmediğini kaydeden Kaşif, “Tabi ki bu gibi büyük projeler ada ülkelerinde toplu taşımacılıktan öte bir de nostalji olur. Turist çekme bakımından, turizmin canlanması bakımında iyi olur. Tabi bu projeyi hayata geçirirken kaynak nerden gelecek, nasıl olacak. Önce projenin çıkması, mesafenin ve güzergahın belirlenmesi, maliyet hesaplanması lazım” diye konuştu.

Travmay için belediyenin kaynağı olmadığını ve devletin de bir katkı yapmayacağını belirten Kaşif, “Bu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın KKTC’ye, dolayısı ile Gazimağusa’ya yapacağı bir yardımdır. O görüşmelere devam edilip ilerletilmesi lazım, ilerletilmezse o da kalacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim