Kapraz’daki yerleşim birimlerine ziyaretlerini sürdüren Kaşif, ”mahkeme kararının konunun halledilmesinin aciliyetine ve gerekliliğine vurgu yapar nitelikte olduğuna” dikkati çekti ve “halkın beklentisi, UBP’lilerin talebi ve mahkemenin kararı ortadayken hala delegeden korkup kaçanlar bilmelidir ki siyasi ve hukuki mücadelemiz 2’nci tur oylama yapılana kadar aralıksız devam edecektir. Kaçmanın, korkmanın bir faydası olmayacaktır”dedi.
“Vatandaş ve delegenin kendisine gösterdiği ilgi ve desteğe” teşekkür eden Ahmet Kaşif, şunları kaydetti:
“Mahkeme kararı,’UBP’nin Genel Başkanı yoktur. 19’ncu Olağan Kurultay, 2’nci tur oylama ile devam etmeli, UBP Genel Başkanı öylece seçilmelidir’ diyor. Buna rağmen ayak sürümek, kaçmak hiç bir gerekçe ile açıklanamaz. Yapılan hatalar sonucu partimiz çok kan kaybetmiştir. Biz bu partiyi ve ülkeyi doğru yönetmek, partimizin halk nazarında kaybetmekte olduğu desteği yeniden kazanmasına yol açacak icraatları yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer ikinci tur oylamadan kaçılarak bir yere varabileceğini sananlar varsa yanılıyorlar.
Mahkeme kararına bir an önce uyulmalıdır. Biz halkımızın , UBP’lilerin büyük çoğunluğunun istemini bu yönede olduğunu heryerde duyuyoruz. Tarafımızdan Divan ve Genel Sekreterlik nezdinde gerekli girişimler yapılmıştır. Yanıt bekliyoruz. Ona göre hukuki ve siyasi adımlar atmaya devam edeceğiz”.
Ahmet Kaşif, “İrsen Küçük’ün Başbakanlık gücünü kullanarak mahkeme emrine uymamakta ısrar etmesinin, parti yetkili organlarında görev alanlarla delegeleri baskı altına alınabilen, iradelerine kolayca ipotek konulan kişiler gibi görmesinin çok yanlış olduğuna” da işaret etti ve “ partilimiz, halkımız ,gayet bilinçlidir, ne yapacağına karar vermiştir. Halkımızın, partililerimizin, delegelerimizin çok büyük kesimi İrsen Küçük’ün ülkeye ve partiye zarar verdiği görüşünde birleşmektedir ”dedi.
UBP GENEL SEKRETERİ’NE YAZI
Öte yandan UBP Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif, “ UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy’a bir yazı göndererk, “UBP 19’ncu Olağan Kurultay Divanı’nın Yüksek Mahkeme’nin kararı doğrultusunda bir an önce Genel Başkanlık seçimi ikinci tur oylamasını yaptırabilmesi için sorumluluğunu yerine getirmeye” çağırdı.
Kaşif’in Namsoy’a bugün gönderdiği mektup aynen şöyledir:
“Malumunuz üzere KKTC Yüksek Mahkemesi 23 Ocak 2013’te, “21 Ekim 2012 tarihinde yapılan Ulusal Birlik Partisi Kurultayında, ilk turda, iki adaydan herhangi birisinin Ulusal Birlik Partisi Tüzüğü’nün 28. Maddesinin öngördüğü kurultay üye tam sayısının salt çoğunluğuna ulaşamadığından 2. Tur oylamaya tüzükte belirtilen süre zarfında gidilmesi için ilgili tüzüğün aynı maddesi hükümlerinin, parti yetkili organları tarafından uygulanması gerektiğine karar ve hüküm vermiştir.”
Hukukçularımızın tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Yüksek Mahkeme, 21 Ekim’de başlayan UBP 19’ncu Olağan Kurultayı Genel Başkanlık seçiminin tamamlanmadığına, dolayısı ile 2’nci tura gidilmesine hükmetmiştir. Bu noktada başlıca görev UBP 19’ncu Olağan Kurultayı Divan Başkanlığı’na düşmektedir. Bunun yanı sıra, Yüksek Mahkeme, UBP’nin diğer yetkili organlarına ve doğal olarak makamlarına da sorumluluk yüklemiştir.
UBP Genel Sekreteri olarak şahsınızı, Divan Başkanlığı’nın Yüksek Mahkeme’nin kararı doğrultusunda, UBP tüzüğünün 28’nci maddesinin işaret ettiği süre içinde (bir hafta), 2’nci tur oyalmanın yapılmasını sağlaması için sorumluluğunuzu yerine getirmeye davet eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Editör: TE Bilisim