Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı ziyaret etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, DAÜ’nün altyapı çalışmaları, yeni binaları ve kampüs olanakları hakkında detaylı bilgi alan Bakan Kaşif, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak ile yeni kavşak projeleri konularında da görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette, Lefkoşa-DAÜ yolu üzerinde bulunan Büyük Sanayi bölgesinde kavşak (çember) projesi ve DAÜ Sabancı Yurdu çıkışına kavşak (çember) projesi konularında çalışma başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Başta öğrenciler olmak üzere, DAÜ çalışanları ve halkın üniversite kampüsüne giriş ve çıkışlarının daha güvenli bir şekilde sağlanabilmesi için DAÜ Sabancı Yurdu çıkışına bir çember yapılmasının önemini vurgulayan Abdullah Öztoprak, söz konusu çember ile özellikle belirli saatlerde çok yoğun olan araç trafiğinin de böylelikle rahatlayacağını ifade etti.

Bakan Kaşif, projelerin hızlandırılması konusunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, DAÜ’nün ülke için en önemli kurumlardan biri olduğunun ve her zaman desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.  
Editör: TE Bilisim