Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, karşılık beklemeden iyilik yapmanın tüm canlılar için geçerli olduğunu, vakıf ruhunun hayvanları da sevmek ve yardım etmek olduğunu söyledi.

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Vakıflar bünyesindeki gönüllü gençlerle sevimli dostlara da sahip çıkıldığını belirtti.

Karşılık beklemeden iyilik yapmayı anlatmanın ve yaymanın Vakıflar İdaresi olarak görevleri olduğunu kaydeden Benter, atalarımızın vakıf kurarak insanlık değerlerini yaşattığını, toplumda dayanışmayı artırdığını, tarihte kurulan vakıflar arasında hayvanlara yardım eden ilginç vakıflar da olduğunu aktardı.

445 yıldır ayakta olan Vakıflar’ın, vakıf ruhunu gençlerin oluşturduğu projelerle gençlere anlatmaya çalıştığını ifade eden Benter, hayırseverlik ve dayanışmanın toplumda gelişmesi için Vakıflar bünyesinde gönüllü gençlerin oluşturduğu İyilik Gönüllüleri’nin, vakıf kültürünü öğrenerek, hayır işleri yaptığını, gençlerin katılımıyla her geçen gün artan projelerde sokak hayvanlarına da sahip çıkıldığını, son olarak sadece yaz aylarında değil, dört mevsim sevimli dostlara su ve yiyeceğin sağlandığı projenin hayata geçirildiğini anlattı.

İyilik Gönüllüsü gençlerin, Vakıflar’ın desteğiyle, engelli vatandaşlara, ihtiyaçlı ailelere düzenli olarak gıda ve benzeri yardımlarda bulunduğunu, huzurevlerinde kalan yaşlı insanları ziyaret ettiğini, çocukların ve gençlerin iş yaparak vakıf ruhunu öğrendiğini dile getiren Benter, “Karşılık beklemeden iyilik yapmak tüm canlılar için geçerlidir. Vakıf Ruhu hayvanları da sevmek ve yardım etmektir. Kıbrıs Vakıflar İdaresi bünyesinde gönüllü gençlerden oluşan İyilik Gönüllüleri düzenli olarak hayvan barınaklarını da ziyaret ederek mama yardımında bulunuyor. Gençler, sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı artırıyor. Tarihteki ilginç vakıflara bakıldığında sokak hayvanlarının vakıflarla koruma altına alındığını görüyoruz. Vakıf eselerinin ve vakıf kültürünün yaşatılması için uğraşan Vakıflar İdaresi, sokak hayvanlarına destek konusunda da üzerine düşen görevi yapıyor ” dedi.
Editör: TE Bilisim