Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Karpaz bölgesi ve halkının kalkınması ve gelişimi için geçtiğimiz akademik yılda temelini attığı Karpaz Yaşam Kampüsü inşaat ı tüm hızıyla devam ediyor.
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar , Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’u ziyaret ederek inşaat süreci ile ilgili bilgi verirken Karpaz Yaşam Kampüsü inşaat alanında önemli açıklamalarda bulundu. GAÜ öğretim üyesi sosyolog Derviş Refiker de ziyarette hazır bulundu.

“Karpazın Geleceği GAÜ İle Şekillenecek”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ziyarette yaptığı açıklamada klasik kampüs yapısı dışında farklı bir statüde kurulacak olan kampüsün sosyal yaşam odaklı olacağını ifade ederek Karpaz’ın geleceğinin GAÜ ile şekilleneceğini ifade etti.
Kampüs bünyesinde bilgi merkezi, Arkeoloji ve Doğa müzesi, eko köy, sağlık merkezi, spor merkezi, konaklama birimleri, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik AR-GE merkezi, arıcılık AR-GE merkezi ve tiyatro, sinema gibi sosyal alanları da içeren, doğal yapıyı koruyan ve içine alan mimari teknikler ile kurulacağının altını çizen Akpınar, sağlık merkezi başta olmak üzere kampüs içerisinde yer alan sosyal ve kültürel merkezlerin bölge halkına 24 saat hizmet vereceğini belirtti.

“Karpaz Yaşam Kampüsü 500 Öğrenci İle Gelecek Akademik Yıl Eğitime Başlayacak”

Akpınar, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile birlikte Karpaz bölgesinin ilk müze, tiyatro, sinema ile kültür ve sanat merkezi yanında ilk kampüsüne de kavuşacağına dikkat çekerek, ilk etapta 500 öğrenciyle eğitime başlaması hedeflenen Karpaz Yaşam Kampüsü’nde İngilizce Hazırlık Okulu ile Turizm Bölümü yanında çevre ve doğa ile ilgili çeşitli araştırma enstitülerin de eğitim ve araştırmaya başlayacağını vurgulandı.

Ayrıca Akpınar, GAÜ’nün Kuzey Kıbrıs Girne Kampüsü ile İngiltere, ABD ve Hong Kong’daki Kampüsleri yanında Türkiye Yerleşkesi’nin ilk eğitim binasında öğrenime başlayacak öğrencilerin de dönemsel eğitimlerine Karpaz Yaşam Kampüsü’nde devam edeceklerini de ifade etti.


Karpaz Yaşam Kampüsü içerisinde Karpaz ruhunu, dokunulmamış çevresiyle birlikte flora ve faunasını koruyacak yapı tasarımlarının uygulanacağına işaret eden Akpınar, GAÜ’nün ortaya koyduğu vizyon ve gelişim stratejisi doğrultusunda tasarlanan ve uygulanacak yapıların dünya mimarlık tarihi içerisinde sayılı örneklerden biri olacağına dikkat çekti.

Eko-köy ve Çevre Enstitüleri Kurulacak

Karpaz 'da kurulacak Kampüs, Eko Köy ile çevre araştırmalarının yapılacağı Enstitülerin doğal alanı zedelememesi, aksine oradaki doğal yaşamı zenginleştirmesi için alanın dokusunun incelendiğini ve potansiyel görüşlerin akademik yıl içerisinde uzmanlarca değerlendirilidğini hatırlatan Akpınar, bölgenin sosyolojik ve doğal yapısı ile uyumlu ve sürdürülebilir çevre ve kültür prensibi ile Karpaz Yaşam Kampüsünün Karpaz yarımadasının doğası ve kültürü ile birlikte ekonomik olarak da gelişmesi için GAÜ’nün ortaya koyduğu bilimsel çalışmaların merkezi olacağını sözlerine ekleyerek Karpaz Yaşam Kampüsü sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim