Onun üzerinde sivil toplum örgütünün yer aldığını Karpaz Milli Parkı Koruma İnisiyatifi, Karpaz Özel Koruma Bölgesinde, Dipkarpaz köyü ile Zafer Burnu  arasında izinsiz yol çalışması yapıldığı gerekçesiyle Polis Genel Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Şikayet İnisiyatif adına bugün Polis Genel Müdürlüğü’ne giden temsilciler tarafından Nöbetçi Amirine iletildi.

Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Başkanı Hasan Sarpten, İnisiyatif adına TAK muhabirine yaptığı açıklamada, İnisiyatifin Pazar günü Karpaz Özel Koruma Bölgesinde protesto eylemi gerçekleştireceğini de belirtti.

Sarpten, Karpaz bölgesinin 2007’de Bakanlar Kurulu kararı ile Özel Koruma Bölgesi ilan edilen bir bölge olduğunu belirterek, “Bugün bu bölgede dozerler çalışıyor, ardıç, harup ağaçları katlediliyor, bunun durdurulmasını istiyoruz” dedi.

Sarpten, “İnisiyatif olarak suç duyurusunda bulunduk. Bu bölgede suç işlenmekte. Yasalara göre Polis bu işlemi durdurması ve iş araçlarını o bölgeden çıkartması gerekiyor” dedi.

Sarpten, İnisiyatif temsilcilerinin Polis Genel Müdürlüğü Nöbetçi Amiri ile görüştüğünü, şikayetlerinin iletildiğini, Nöbetçi Amirin de şikayet dilekçesini işleme koyacağını söylediğini savundu.

PAZAR GÜNÜ PROTESTO

Hasan Sarpten, Karpaz Milli Parkı Koruma İnisiyatifi’nin 27 Ocak Pazar günü Karpaz Özel Koruma Bölgesinde dozerlerin bulunduğunu Blue Sea bölgesinde protesto gösterisi düzenleyeceğini da açıkladı.

Sarpten, bölgeye gitmek üzere Pazar günü otobüs terminalinden saat 08:30’da otobüs kalkacağını, konu ile ilgili olarak yarın 15:30 sıralarında Başbakanlık kavşağında broşür dağıtılacağını da kaydetti.

Editör: TE Bilisim