Yeşil Barış Hareketi, Karpaz Milli Parkı’nda, yasalar ve kurumlar çiğnenerek, yol genişletilecek diye tahribat yapıldığını belirterek tepki gösterdi ve tahribatın derhal durmasını istedi.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, Karpaz Milli Parkı’nı Koruma İnisiyatifi ve duyarlı bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte tepkilerini göstermek üzere yarın saat 13.30’da Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurarak duyarlı herkesi destek vermeye çağırdı.

Facebook’ta “Karpaz Milli Parkını Koruyalım/facebook.com” adresli portal da oluşturduklarını duyuran Sahir, “Ülkemiz ve dünyamız tekdir, onu yok etmeyelim... Çevreyi kurtarmak için yarın çok geç olacaktır” dedi.

“ALTIN KUMSAL’I VE PARK’I KİMSE TANIYAMAYACAK”

Yazılı açıklamasında, “Altın Kumsal”ın çehresini ve “Karpaz Milli Parkı”nı bir yıl sonra kimse tanıyamayacak” ifadelerini kullanan ve fotoğraflar da ekleyen Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, parka birkaç yıl önce zorla elektrik götürülmesinin ardından şimdi de geniş bir sürat yolu yapılmaya başlandığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim