Karpaz Gate Marina, spor basınına yönelik olarak düzenlediği toplantıda geçtiğimiz yıl başlattığı Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Spor Birliği voleybol takımlarına verdiği desteğinin bu yıl da devam edeceğini duyurdu. Karpaz Gate Marina Müdürü Deniz Akaltan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı’nın yanı sıra Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Spor Birliği Genel Sekreteri Gürcan Yıkıcı, Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Spor Birliği Antrenörü Erdinç Serdahoğulları ve Erenköy Lisesi Müdürü Betül Yıkıcı da hazır bulundu.

Karpaz Gate Marina’nın Karpaz bölgesine ve bölge halkına yönelik katkılarının halkalarından biri olan sponsorluk anlaşması kapsamında; Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Spor Birliği çatısı altında spor yapan Yıldız Kız, Yıldız Erkek, Genç Kız, Genç Erkek ve Büyük Bayan, Büyük Erkek takımları olmak üzere toplamda 6 voleybol takımına sağlanan destek, önümüzdeki yıl da devam edecek. Karpaz Gate Marina, söz konusu sponsorluk çerçevesinde Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Spor Birliği çatısı altında spor yapan ve aynı zamanda Erenköy Lisesi’nin Kız ve Erkek Voleybol takımlarında oynayan voleybolcuları da destekliyor.

Bölgede spor yapan gençleri destekleyerek başarılarına katkı sağlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Karpaz Gate Marina Müdürü Deniz Akaltan, “Karpaz Gate Marina olarak bölgemize değer katmak için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl genç sporcuların maddi olanaksızlıklar yerine başarıya odaklanabilmeleri için başlattığımız desteğin amacına ulaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da yeni başarıların yolunun açılmasına imkan tanıyabildiğimiz için gururluyuz.” Dedi.

Akaltan sözlerini şöyle sürdürdü: “İdman gerekliliğinin yanı sıra öz disiplinin, kararlılık, ahlaki değerler, takım çalışması ve sağlıklı yaşamın öneminin kavranmasını da beraberinde getiren spor eğitimi, genç kızların ve erkeklerin yaşamlarındaki en önemli deneyim alanlarından birini temsil ediyor. Bu vesileyle, attığımız adımlarla KKTC toplumunun yalnızca bugününe değil, daha da önemlisi geleceğine de katkıda bulunabilmeyi diliyoruz. Kendimizi, coğrafi açıdan uzak bir bölgede kalan ve hükümet cephesinde aynı kader ile düş kırıklığını paylaştığımız Karpaz halkının bir parçası olarak görüyoruz. Hükümet tarafından kamuoyu önünde verilen destek sözlerinin yerine getirilmemesi, bununla beraber hükümet tarafından bizlere yaşatılan zorluklara rağmen, hem yerel istihdam sağlama ve yerel ürün-hizmetlerin tüketimi, hem de genç kuşakların eğitiminin desteklenmesi konularında Karpaz halkının refahına yönelik toplumsal katkı sağlamayı sosyal sorumluluk çerçevesinde görev bilip, burada bulunduğumuz sürece desteklerimize devam edeceğiz.”

Sporun gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimleri üzerindeki katkısının toplumsal açıdan önemine dikkat çeken Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ise konu hakkındaki görüşlerini şu sözlerle paylaştı: “Gençlerimizin başarısını destekleyen Karpaz Gate Marina’yı, sosyal sorumluluk konusundaki kararlı tutumundan dolayı tebrik ederim. İlerleyen dönemde bu salonlarda yer almaları için daha fazla sayıda genci yüreklendirmek konusunda hepimize önemli görevler düşüyor.” Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Kulübü Genel Sekreteri Gürcan Yıkıcı ise, son dönemde elde edilen başarıların kulüp açısından gurur verici olduğunu ve gelecek konusunda kendilerini daha da umutlandırdığını belirtti.

Kulüpleşme faaliyetlerinin 1990’larda başladığını ve bugüne kadar geçen süreçte önemli başarılar elde ettiklerini belirten Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Spor Birliği Antrenörü Erdinç Serdahoğulları ise “Üç yıl önce Yeni Erenköy Belediyesi’ne bağlandıktan sonra hedeflerimiz ve potansiyelimiz büyürken, buna bağlı olarak masraflarımız da artış gösterdi. Karpaz Gate Marina’nın iki yıldır bize sağladığı destek sayesinde yalnızca spora odaklanarak başarılarımızı artırarak devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz. Karpaz Gate Marina ile çıktığımız uzun soluklu bu yolculukta hali hazırda 80 sporcumuza yapılan katkı oldukça önemlidir” dedi.

Erenköy Lisesi Müdürü Betül Yıkıcı da “Spor, sağlıklı ve başarılı nesillerin yetişmesinde son derece önemli roller üstlenen bir alan. Lisemizin bu alanda gösterdiği başarının aldığı kupalarla tescil edilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. 14 yerleşim biriminden okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz var. Son 10 yıldır kapalı spor salonunun varlığı ile voleybol sporuna yönelen çocuklarımız kendilerini gerçekleştirmeye başlamıştır. Voleybol sayesinde öğrencilerimiz üniversitelerden burs alabilmekte ve eğitimlerini sürdürebilmektedir. Ülkemizin milli takımlarında da oyuncularımız var. Karpaz Gate Marina’nın sosyal sorumluluk anlayışı ile bizlere yaklaşması bizleri çok memnun etmektedir. Gençlerimizi spora yönlendirmekle elde ettiğimiz bir diğer başarı ise ellerinde cep telefonları ve bilgisayarlar ile oynamaları yerine zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleridir.” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim