Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ilkokul karnelerinin, Bakanlık tarafından alınan karar uyarınca İlköğretim Dairesi tarafından imzalanacağını açıkladı.

Arabacıoğlu, mahkeme kararıyla 20 ilkokul müdürünün görevden alınmasından kaynaklanan imza sorununun, İlköğretim Dairesi tarafından giderileceğini belirterek, karnelerin İlköğretim Dairesi Müdürü tarafından imzalanmasında yasal herhangi bir engelin bulunmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, bugün Akdoğan Polatpaşa Lisesi’ni ziyaret ederek, okulda incelemelerde bulundu, eksikliklerini yerinde gördü ve öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre Arabacıoğlu’na ziyaret sırasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş ve Özel Kalem Müdürü Fatoş Anıl Öder eşlik etti.

Arabacıoğlu, okulun fiziki yapısı, alt yapı durumu, spor ve aktivite alanlarının durumu ve eksiklikleri hakkında okul yetkililerinden bilgiler aldı.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, Akdoğan Polatpaşa Lisesi’nin altyapı olarak iyi durumda olduğunu, ziyareti sırasında birtakım eksiklikler gördüğünü ve bunların da giderilmesi için yaklaşan yaz tatilinin iyi değerlendirileceğini belirtti.

Dersliklerin yeterli olduğunu ancak öğretmenlerin daha sağlıklı çalışması ve öğrencilerin sosyal aktiviteleri gerçekleştirebilmesi açısından birtakım eksiklikler bulunduğunu belirten Arabacıoğlu, bu yönde altyapı çalışmasının da bakanlık tarafından yapılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ilkokulların karnelerinde yaşanan imza sorunu ile ilgili olarak da bir açıklama yaptı ve mahkeme kararıyla 20 ilkokul müdürünün görevden alınmasından meydana gelen imza sorununun, müdürlerin atması gereken imzalar yerine bakanlık tarafından alınan bir karar neticesinde İlköğretim Dairesi tarafından imzalanarak giderileceğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim