Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, erken genel seçimlerde mühür basma yerine karma oyla yeni adayları tercih etmenin, istenirse değişim yapılabileceğini göstereceğini söyledi.

Özkardaş tarafından yapılan açıklamada, Ejder Aslanbaba’nın rüşvet iddialarının siyasi yapının yozlaştığını su yüzüne çıkardığını iddia etti.

Özkardaş, “Rüşvet, entrika, küfürler ve ses kayıtlarının havalarda uçuştuğu, bu ve benzeri rezaletlerin gölgesinde yapılacak bir seçimde, yine mevcut vekillerin tümü de adaydır ve halktan yeni bir şans talep etmektedirler” dedi.

“Siyasi Partiler Yasası”, “Seçim ve Halk Oylaması Yasası” ile tek seçim bölgesi ile ilgili değişikliklerin yapılmadığını, dokunulmazlıkların kürsü ile sınırlandırılmadığını, “Nerden Buldun Yasası”nın hayata geçirilmediğini söyleyen Özkardaş, halkın siyasilere ve siyasete güveninin azaldığını belirtti.

Halka, “mühür vurmazsanız, statükoya hizmet edersiniz, sakın karma oy kullanmayın” diyenler bulunduğunu söyleyen Özkardaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Belli ki halkın azımsanmayacak bir oranı karma oy kullanacak ve eskiler de bundan tedirginler. Tedirginler çünkü; seçimde vurulacak her mühür, o partinin tüm adaylarına zaten birer oy kazandırıyor. Asıl yapılmak istenilen ise; mühür vurulan parti içindeki listecik oyunlarıyla ve yapılan tercihlerle yeni adayları dışarıda bırakılıp, yine eskileri öne çıkartmaktır”

Halkın, mühür basma yerine, karma oy kullanarak, beğendiği yeni adayları tercih edebileceğini söyleyen Özkardaş, “Bu partiler içindeki yeni yüzleri yeme operasyonu oyununu bozacak” dedi.
Editör: TE Bilisim