Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Lisansüstü programları etik ve evrensel değerlere sahip, özgür ve eleştirel düşünen, çağın gerektirdiği şekilde ilmî araştırmalar yapabilen, toplumun ihtiyaçlarına yönelik uygulanabilir projeler üreten, alanında meslek elemanları ile yarışabilecek, yeterli donanımlara sahip adaylar yetiştiriyor.

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Serin, fakülte bünyesinde eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans ve Doktora Programları ile, alanında profesyonel olmak isteyenler için, uygulanabilir ve etkili yaklaşımlar konusunda disiplinlerarası bir yaklaşımın benimsendiği; bütünleşmiş programıyla, evrensel eğilim ve değerlere sahip eğitimci yetiştirildiğini belirtti.

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne bağlı ilgili bölümler hakkında bilgi veren Serin, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı kariyer hedeflerine ulaşmak isteyen öğrencilerin, tezli yüksek lisans ve doktora programları ile LAÜ’yü tercih ettiklerini dile getirdi. LAÜ’nün yüksek lisans ve doktora programına yoğun talep olduğunu ifade eden Serin, kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceriler ile donanmış, alandaki bilimsel gelişmelere katkıda bulunacak akademisyenler olarak uzmanlaşmak isteyen adaylara eğitim alanında önemli fırsatlar sunulduğunu vurguladı.

Serin, eğitim bilimleri alanındaki güncel gelişmeleri uluslararası düzeyde izleyerek, öğrencilerine aktaran akademisyenler eşliğindeki yüksek lisans ve doktora programları ile öğrencilere, alanına ilişkin teorik ve uygulama derslerin yanısıra, bilimsel araştırmalar yaparak, yeni bilgilere ulaşma, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazandırdıklarını ifade etti.

Serin, söz konusu yüksek lisans ve doktora programlarının, son yıllarda hızla artan öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak açısından önemli olduğunu belirterek, programlar kapsamında öğrencilerin yapacakları tez araştırmalarının ise hem bölgeye hem de ülkeye katkı sağlayacağını dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim