Meclis Genel Kurulu'nda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülmeye devam ediyor...

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, konuyla ilgili Meclis kürsüsünden  konuşmasında, karayollarının bu ülkenin "karanlık noktası" olduğunu belirtti. 

Çocuklara özel mobil bankacılık... Çocuklara özel mobil bankacılık...

Bütçede ayrılan kaynakların yeterli olmadığını söyleyen Barçın, karayolları bütçesinin 50 bin TL azaltıldığını dile getirerek, dairenin elektrik alımının bütçede azaltılmasının binasının da başka yere devredilecek olmasını akla getirildiğini ve bunların cevaplanması gerektiğini kaydetti.

Karayollarının iş makinası kiralama giderinin de azaltılacak olmasının gerçekçi olmadığını dile getiren Barçın, halk için gerçekçi bir bütçe yapılması gerektiğini söyledi.

Posta Dairesi’ne çok önem verdiğini dile getiren Barçın, dairenin yüzde 85’i personel gideri olduğunu dile getirerek, Türkiye’deki posta dairesinin birçok özel şirketle rekabet edebilir durumda olduğunu söyledi ve ülkedeki dairenin de yatırım yapılarak özel şirketlere rekabet edebilir noktaya getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Barçın, "Posta Dairesi’nin şu anda Türkiyeli öğrencilerin koli yolladığı ve avukatların pul aldığı bir duruma getirildiğini" söyledi.

Editör: Haber Merkezi