İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, yeni görevindeki ilk kabulünde, Belediyeler Birliği yetkilileri ile görüştü.

Uluçay görüşmenin başında yaptığı konuşmada, Belediyelerin sorunlarını çözmek için el birliğiyle çalışacaklarını, çok sorunun bulunduğunu, görüşmede söz konusu sorunlarla ilgili bir yol haritası çıkarmayı temenni ettiğini kaydetti.

Bazı belediyelerin İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta Dairesi’ne olan borçlarıyla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Uluçay, söz konusu borçların yanında, Belediyelerin sokak aydınlatmasından kaynaklanan borçları hakkında yapılan kararnameleri de hatırlatarak “Kararnamelerle ilgili konuları süratli bir şekilde çözeceğiz” dedi.

Uluçay, belediyelerin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borçları ile ilgili 2014 bütçesinde daha somut adımlar atmayı düşündüklerini söyledi.

YERL YÖNETİMLERİNİN DAHA ÇOK ALANDA HİZMET VERMESİ

“Yerel yönetimlerde reformu” devam ettireceklerini kaydeden Uluçay, “Belediyelerimizin daha çok alanda hizmet vermesini istiyoruz. Bu çerçevede belediyelerimizin güçlendirilmesi lazım. Hedefimiz bu. Yol haritasını da buna göre çıkaracağız” dedi.

MEHMETCİK BELEDİYESİNDEKİ SORUN

Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle grevde bulunan Mehmetçik Belediyesi çalışanları ile ilgili olarak Uluçay, Belediye’deki sorunun bütçe ile alakalı olduğunu belirterek, “Her iki tarafın kabul edebileceği bir bütçe hazırlanıp kendilerine de sunulmuştur” dedi.

Halkın grevden dolayı hizmet alamadığından, Mehmetçik Belediyesi’ndeki sorunun gün geçtikçe büyüdüğünü de ifade eden Uluçay, önerinin taraflara yapıldığını, şimdi ise tarafların öneri üzerindeki görüşlerini beklediklerini söyledi.

ÖZÇINAR

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ise, Belediyelerin acil ve genel sorunlarını çözmek için gerekli yol haritasının mevcut olduğunu, söz konusu yol haritası ile sorunların aşılabileceğini dile getirdi.

Belediyelerin sokak aydınlatmalarından doğan elektrik borçları ve aldığı katkı payları konularıyla ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle çözülebilecek konular olduğunu anlatan Özçınar, karar aşamasında olan konuların 2014 bütçe görüşmeleri başlamadan önce çözülmesini temenni etti.

“Biriken ve sonuç alınamayan sorunların aşılması en büyük temennimiz” diyen Özçınar, belediyelerin talep ettikleri yasal düzenlemeleri ve sorunlarını içeren belgeleri Bakan Uluçay’a bir dosya içerisinde de sundu.

Görüşmede, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Ferda Hacıoğulları ve bazı Belediye Başkanları da hazır bulundu. 
Editör: TE Bilisim