Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda sunuşların ardından söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, hükümet ile eski KTHY çalışanlarının “uzlaşı” olarak açıklanan anlaşmasını eleştirerek, bu kişilere intibak, maaş ve özlük haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.

KTHY-CAS çalışanları konusunda söz alan Çakıcı, konuşmasına başlarken “söz hakkı tartışması” yaşanmamasını istedi; bunun üzerine Meclis Başkanı Siber de Meclis İç Tüzüğü’nün ilgili maddesini okuyarak buna istinaden Çakıcı’ya 5 dakikalık söz hakkı verdiğini söyledi.

Konuşmasını sürdüren Çakıcı, CAS çalışanlarının açlık grevinin kaldırılmasının “uzlaşı” olarak açıklandığını belirterek, “Konu bu insanların devlete alınmasından öte birşeydir. Başbakan’ın vermesi ve imzalaması gereken söz, bu insanların KTHY çalışanı olduğudur ve bu insanların intibaklarıyla ilgilidir” dedi.

Çakıcı, Meclis’e sundukları yasa önerisine işaret ederek eski KTHY çalışanlarına intibaklarının verilmesi gerektiğini belirterek, “Ben bir uzlaşma olduğunu hiç düşünmüyorum. Bu insanların 20 yıllık çalışma hayatları dikkate alınarak intibakları, maaş ve özlük hakları verilmelidir. Sayın Başbakan bunun sözünü vermemiştir” diye konuştu.

TDP Milletvekili Çakıcı, KTHY’nin batması konusunda UBP ve CTP-BG’nin karşılıklı birbirini suçladığını belirterek, iki partinin de suçlu olduğunu savundu.

ÖZGÜRGÜN: “KARA MUHALEFET YAPMAYI DA BİLİRİZ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Meclis İç Tüzüğü’nün muhalefetin konuşmasını engellemek için değiştirildiğini düşünmek istemediklerini söyledi.

Eski KTHY çalışanları açlık grevindeyken sorunun çözülmüş olduğu umudunu ifade eden Özgürgün, Başbakan’ın dün “UBP’nin bir enkazı daha kalktı” demesini eleştirdi.

“Karlı şekilde aldığınız CAS’ı siz batırdınız” diyen Özgürgün, bir sorun çözülürken niye UBP’nin eleştirildiğini sordu.

Kritik konularda muhalefetin hükümete destek verdiğini ama bu tavır sürerse destek vermeyeceklerini, “kara muhalefet yapmayı da bildiklerini” söyleyen UBP Genel Başkanı Özgürgün, “Ülke sorunlarını çözmek noktasında biz atılacak olumlu adımlara destek vereceğiz. Bizim istediğimiz sorunları çözmektir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra güncel konuşmalara geçildi.
Editör: TE Bilisim