Kaptan, yaptığı yazılı açıklamada, Yeşilırmak yangınının, geçmiş hükümetin yönetim zihniyetinin ülkeye nelere mal olduğunu ve olacağını bir kez daha gözler önüne serdiğini savunarak “yönetim şeklinin ve yasaların tek başına yeterli olmadığı gerçeği bir kez daha şamar olarak yüzümüze patladı” dedi.

Kaptan, “eski hükümet döneminde, statükoya ve dayatma paketlere baş kaldıranları susturmak, korkutmak ve sindirmek için TOMA ihalesine çıkan iş birlikçilerin, yangın helikopteri almaları durumunda Yeşilırmak yangını ve olası orman yangınlarının en az zararla atlatmış olacağı” görüşünü  kaydetti.

Ülkenin TOMA’ya değil, yangın helikopterine ihtiyacı olduğunu belirten Kaptan, hükümetten, ivedilikle UBP Hükümeti döneminde kararlaştırıldığını öne sürdüğü TOMA alımının iptal edilmesi ve yangın helikopteri alınması için gereken girişimlerin başlatılarak halkla paylaşılmasını beklediklerini kaydetti.

KTAMS olarak, bu konuda sorumluluk almaktan geri durmayacaklarını anlatan Kaptan, Girne Dağları yangınında ve Güzelyurt sel felaketinde birlikten neler doğacağının gösterildiğini ifade etti.

Kaptan “Sorunların farkındayız ve çözüm üretmek için önümüze yangın helikopteri alımı ile ilgili bir proje konması halinde elimizi taşın altına koymaya yine hazır olduğumuzu belirtiriz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim