“Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi”, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başkanı Hüseyin Özgürgün’e çağrı yaparak, “Göç Yasası” olarak nitelenen “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”nı kaldıracak taslağı, kendisine ulaştırmak istediklerini, Meclisten en erken zamanda geçmesi için de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

“Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi”, bu hafta içinde tüm milletvekillerine “Göç Yasası” olarak nitelenen “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nı “ortadan kaldıracak yasa taslağını” iletme kararı aldı.

İnisiyatif ayrıca Kasım ayı boyunca köy ve kentleri gezerek, “Göç Yasası” olarak nitelenen “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası” konusunda halka bilgi verecek.

“Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi”, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nda (KTAMS) bugün basın toplantısı düzenledi.

İnisiyatif adına Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil birer konuşma yaptı.

KAPTAN: “ÜLKENİN KADERİ DEĞİŞMEDİ”

“Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi” adına konuşma yapan KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, hükümetlerin değiştiğini ancak ülkenin kaderinin değişmediğini söyledi.

Kaptan, “Bugün ülkeyi yönettiğini düşünenler, verdikleri mücadeleyi unuttular” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, sendikaları ‘hükümetle danışıklı dövüş yapmakla suçladığını’ iddia eden Kaptan, “Biz dün ne söylüyorsak, bugün de onu söylüyoruz. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu üç maymunu oynamaktadır. İcraat yapmadan ülkeyi yönetmeye çalışıyor. UBP’den bir farkınız olmayacaksaydı neden seçim yaptınız” diye sordu.

Kaptan, hükümeti “hiçbir şey yapmama, sermayeye teslim olma ve vergi affı yapmakla” suçlayarak, halkın günü geldiğinde gereken cezayı vereceğini savundu.

Kaptan, İnisiyatifin, Kasım ayında köy ve kentlere ziyaretler yaparak, “Göç Yasası”na dair halkı aydınlatacağını ve eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

ELCİL: “YASA ORTADAN KALDIRILMALI”

Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi adına basın bildirisini okuyan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 2011 yılında yürürlüğe giren “Göç Yasası” olarak nitelenen “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”nın ortadan kaldırılmasının şart olduğunu söyledi.

Elcil, ekonomik paket adı altında dayatılan uygulamaların, ekonomiyi düzeltmediğini, fakirleşmeye yol açtığını ve eşitsizlik yaratarak gençlerin ülkeden göç etmesine zemin hazırladığını iddia etti.

Dönemin muhalefet partileri olan CTP ve DP’nin kendileriyle beraber bu uygulamaya karşı çıkarak, ortak kitlesel eylemlerde tepki ortaya koyduklarını söyleyen Elcil, şöyle devam etti:

“Dönemin işbirlikçi UBP hükümetini halka ihanete varan açıklamalarla eleştiren CTP ve DP, bir yılı aşkın bir süre hükümette olmalarına rağmen, söz verdikleri halde ‘Göç Yasası’nı ortadan kaldıracak hiçbir adım atmamış, aksine UBP’nin uygulamaktan çekindiği ders yılı hazırlık ödeneği hakkı ile toplu iş sözleşmesi hakkını ortadan kaldırmışlardır. Muhalefette iken başka, hükümette iken başka konuşan bu işbirlikçi düzen partileri tam bir ikiyüzlü siyaset izlemektedirler”

Elcil, “Göç Yasası”na karşı Meclis’e yasa tasarısı sunulduğu süreçte UBP, CTP ve DP’nin samimi olmadıklarının görüldüğünü iddia etti.

Elcil, şöyle devam etti:

“UBP Başkanı Özgürgün, ‘Göç Yasası’nda değişiklik için hazır olduklarını her gün açıklamakta ve sendikalarımızı hükümetle danışıklı dövüş yapmakla da suçlayacak kadar ileri gitmektedir. Buradan Özgürgün’e açık çağrı yapıyoruz. Göç Yasası’nı kaldıracak yasa taslağı işte buradadır. Kendisine bu taslağı vermek istediğimizi duyurur ve meclisten en erken zamanda geçmesi için her türlü desteği de verdiğimizi vurgularız. UBP dışında olan diğer partilere ve milletvekillerine Göç Yasası’nı ortadan kaldıracak bu taslağı meclise sunup, ivedilik kararı aldıracak olanlar için de bu teklifimiz geçerlidir. Hodri Meydan.”

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi, şu sendikalardan oluşuyor:

“KTOEÖS, KTÖS, DAÜ-BİR-SEN, DAÜ-SEN, Dev-İş, Dev-Genel İş, Emek-İş, BES, Türk-Sen, KTAMS, Kamu-Sen, Hür –İş, Kamu – İş, El-Sen, Tel-Sen, Koop-Sen, Güç-Sen, Mağusa Türk Genel İş, Tıp-İş, Vergi-Sen, Çağ-Sen, Basın-Sen, Sağlık-Sen, Mec-Sen, Bank-Sen, Hava-Sen, Petrol-İş, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, As Sen, Gıda Sen, Turizm Emekçileri Sendikası, Liman Sen, Bel-Sen”
Editör: TE Bilisim