Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Yerel Yönetimler Sorumlusu Dr. Hakan Kuntay,hükümetin bozulması yönündeki iddiaları yanıtladı. Hükümet ortakları Demokrat Parti Ulusal Güçler’e(DP-UG) yönelik sert açıklamalarda bulunan Kuntay, DP’nin sürekli hükümetten ayrılmakla şantaj yaptığını savunarak, “Koalisyon protokolüne uygun davranmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. DP’nin şantaj mantığıyla süreci götürmesi doğru değil. Kapı açıktır gitmek isterlerse gidebilirler” dedi. Yerel seçimlerle ilgili yol haritalarını da açıklayan Kuntay, 28 belediyede ikisi bağımsız olmak üzere adaylarının hazır olduğunu açıkladı. ADA TV’de Nihan Yücel’in sorularını yanıtlayan CTP-BG Yerel Yönetimler Sorumlusu Hakan Kuntay, önümüzdeki hafta da meclis üyelerinin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.


‘YEREL YÖNETİMLER TAM HİZMETTİR’

Yerel yönetimlerde parti rozetinin değil kişilerin daha önemli olduğunu kaydeden Kuntay, kadın belediye başkanı adayı çıkaramadıklarını ifade ederek özeleştiride bulundu. Kuntay, “Yerel yönetimler tam bir hizmettir. Bu hizmeti partisine göre, cinsiyeti, doğduğu yere göre yoktur. Herkese adil ve eşittir. CTP’nin yerel yönetimlerdeki performansı herkesin takdir ettiği performanstır. Biz hem bu perspektiften hem de aday belirlerken muhalefette sorunlar oluyor. Bu açıdan baktığımızda kamuoyunun nabzını çok iyi alarak, mevcut belediyenin eksik taraflarını gözlemleyerek adaylarımızı belirledik. Bu öyle bir süreç ki illa ki kadın aday olsun diye değil gerçekten kazanan adayları belirlemek önemliydi. En az bir kadın adayın çıkarılmasını istiyorduk. CTP’nin başarısının getirdiği özgüven ortada. Yerel yönetimlere yönelik farkımızı da ortaya koyduk” dedi.

‘GİTMEK İSTEYEN GİDER’

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümeti ile ilgili devamlı bir “dağılacak” sözünün ortada dolaşıyor olmasının hatırlatılması üzerine Kuntay, hükümet ortaklarına karşı sert eleştirilerde bulundu. Kuntay şunları kaydetti; “Hükümette halka verdiğimiz sözlere dönük tüm yapmak istediklerimiz için çabalıyoruz. DP bundan şikayetçiyse hükümetten ayrılıp gidebilir. Biz kendi işlerimizi yapıp yürüyoruz. Şikayetçi olan gider. Bizim ülkeyi kaosa sokmak gibi bir derdimiz yok. Koalisyon protokolüne uygun davranmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. DP’nin şantaj mantığıyla süreci götürmesi doğru değil. Kapı açıktır gitmek isterlerse gidebilirler.” Star Kıbrıs - Nupelda Karabuğday  
Editör: TE Bilisim