Kanser Araştırma Vakfı’nın “Kansere Karşı Yolaçık” sloganıyla düzenlediği bisiklet etkinliği bugün, Lefkoşa’da yapıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in de katılarak destek verdiği etkinliğe çok sayıda duyarlı vatandaş da ilgi gösterdi.

Meclis Başkanı Siber etkinlik öncesi bir konuşma yaptı.

Kanser Araştırma Vakfı’nın meme kanserine karşı dikkat çekmek için düzenlediği bisiklet etkinliğinin çok farklı yönlerden önemli olduğunu belirten Siber, “Meme kanserinde geç kalınmadığı sürece normal yaşam devam eder hiçbir riskle karşılaşılmaz” dedi.

Spor alışkanlığının önemine de işaret eden Siber, bisiklet sürme alışkanlığının tekrar kazandırılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmasında herkese sağlıklı güzel günler dileğinde de bulunan Siber, ay sonunda Meclis Ormanı’nın bisiklet kullananlara ve yürüş yapılanlara açılacağını da söyledi.

HARMANCI

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da Kanser Araştırma Vakfı’nın ciddi etkinlikler ve araştırmalar düzenlediğini belirtti.

Harmancı, “Sporla bütünleşiğimiz sürece tehlikelerden uzak bir hayat süreceğiz ama her şeyden önce önleyici tedbirler alınmalı” dedi.

AKÜN

Kanser Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ertan Akün de etkinliğe katılanlara seslendi.

Egzersizin kanseri engelleyen en önemli faktörlerden biri olduğunu belirten Akün, “İnşallah çocuklarımızı bisiklet sporuna yönlendiriz” dedi. 
Editör: TE Bilisim