Kanser Haftası yarın başlıyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası çerçevesinde Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD), 17 Mayıs’a kadar sürecek bir dizi etkinlik programladı.

Dernek Başkanı Raziye Kocaismail, adada her yeni güne kanser teşhisi ile uyanan birden fazla yurttaşın olduğunu, koruma amaçlı yapılabilecek tek şeyin bilinçlendirme eğitimleri ve açılan tarama kampanyalarına katılmak olabileceğini vurguladı.

YDÜ Hastanesi ve Mağusa Tıp Merkezi’nde açılan tarama kampanyalarının sürdüğünü hatırlatan Kocaismail, 8 Nisan itibarı ile KKTC Sağlık Bakanlığı işbirliğinde geleneksel olarak 1998 yılından beri sürdürülen tarama kampanyasının da başlayacağını açıkladı.

Kocaismail, bu kampanyaların hayati bir fırsat olduğunu belirterek, vatandaşın mutlaka katılım göstermesi çağrısında bulundu.

ETKİNLİK PROGRAMI

Dernekten verilen bilgiye göre, ilk olarak yarın Lefkoşa’da, kanserden hayatını kaybedenler anısına lokma dökülecek. Kanser Hastalarına Yardım Derneği Merkez Ofis’te, saat 10.00’dan itibaren tüm gün boyunca lokma döküleceği ve Dernek Başkanı Raziye Kocaismail’in de konuşma yapacağı belirtildi.

LOKMA DÖKME ETKİNLİKLERİ BÖLGELERDE DE YAPILACAK

Lokma dökme etkinliği salı gün İskele’de, derneğin İskele Bölge Sorumlusu Ersin Nizam öncülüğünde; çarşamba Serdarlı’da, Kalavaç Bölge Sorumlusu Betül Şah ve Serdarlı Bölge Sorumlusu Ayşe Oben öncülüğünde; perşembe Mormenekşe’de, Mormenekşe Bölge Sorumlusu Fatma Güral öncülüğünde; cumartesi Girne Belediyesi önünde, Girne Bölge Sorumlusu Şaziye Çınaroğlu öncülüğünde, 9 Nisan Salı Dikmen Bölge Sorumlusu Ceylan Dede öncülüğünde; 15 Nisan Pazartesi Yeniboğaziçi’nde, Yeniboğaziçi Bölge Sorumlusu Raziye Bolkan öncülüğünde; cuma ise Akdoğan’da, Akdoğan Bölge Sorumlusu Özlem Aktuna öncülüğünde gerçekleştirilecek. Bu çerçevede kanser bilinçlendirme broşürleri de dağıtılacak.

4 Nisan Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi İşbirliğinde, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Cihangir – Düzova İlkokulu’nda, Kanser Farkındalık Programı kapsamında bilinçlendirme semineri verecek.

Aynı gün, Cowbridge Erkek Sesleri Korosu, Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına, Bellapais Manastırı’nda Konser verecek. Konser saat 20.00’de başlayacak ve biletler 15 TL’den satılacak.

5 Nisan’da Kanser Hastalarına Yardım Derneği ada çapında rozet günü gerçekleştirecek.

5-6 Nisan’da, Prof. Dr. Varol Çelik, Dernek Merkez Ofisi’nde (Memduh Asaf Sokak no:3 Köşklüçiftlik/Lefkoşa – Ledra Palace Işıkları Yanı) meme kanseri konusunda bilinçlendirme semineri verecek.

KANSER TARAMA KAMPANYASI 8 NİSAN-8 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA…

8 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğinde ada çapında geleneksel kanser tarama kampanyaları gerçekleşecek.

8 Nisan Pazartesi dernekle Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliğinde, daireye bağlı Cihangir Köy Kadın Kursunda, bayanlara yönelik Meme ve Rahim Ağzı Kanseri konusunda farkındalık semineri verilecek.

İLLÜZYON GÖSTERİLERİ

Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına, Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Burak Sanlı ve Kıvanç Özkönü’nün illüzyon gösterileri 8 Nisan’da Orta Doğu Teknik Üviversitesi (ODTÜ)-KKTC Kampüsü- Rauf Raif Denktaş Salonu’nda saat:19.30’da; 9 Nisan’da Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) -Spectrum Kongre Salonu’nda saat:19.30’da; 10 Nisan’da Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)- Çevik Uraz Konferans Salonu’nda saat 19.30’da; 11 Nisan’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)- Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat19.30’da; 12 Nisan’da ise Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane-Salon 4’te saat19.30 gerçekleşecek.

11 Nisan’da İlköğretim Dairesi ile dernek işbirliğinde Değirmenlik İlkokulu’nda Kanser Farkındalık Programı kapsamında bilinçlendirme semineri verilecek.

DOÇ. DR. MURAT GÜLTEKİN KONFERANS İÇİN GELECEK

13 Nisan’da TC Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Doç Dr. Murat Gültekin, Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğinde saat10.30-12.00 arası Lefkoşa Merit Otel’de “Dünyada Türkiye’de, Kuzey Kıbrıs’ta Kanserle Mücadele” adlı bilinçlendirme konferansı verecek.

Aynı gün, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin İngilizlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri Susan Mary Tilt ve Carole King öncülüğünde, Esentepe Tumba Restoran’da Müzik ve Eğlence Gecesi düzenlenecek.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Lefke Bölgesi Gönüllüleri’nin, Doğancı’da gerçekleştireceği Dayanışma Yemeği ise aynı gün saat 13.00’da başlayacak.

15 Nisan’da Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi İşbirliğinde Kanser Hastalarına Yardım Derneği Hamitköy İlkokulu’nda Kanser Farkındalık Programı kapsamında bilinçlendirme semineri verecek.

17 Nisan’da da dernekle Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliğinde, daireye bağlı Değirmenlik Köy Kadın Kursu’nda bayanlara yönelik Meme ve Rahim Ağzı Kanseri konusunda farkındalık semineri verilecek.

GYPSY BROTHERS VE JOHNNY LEE KONSERİ

18 Nisan’da Gypsy Brothers ve Johnny Lee, dernek yararına Hacı Ali Otel/Lapta’da, kanserden hayatını kaybetmiş George Roper anısına konser gerçekleştirecek.

20 Nisan’da derneğin İngilizlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri Susan Mary Tilt ve Carole King öncülüğünde gerçekleştirilecek 3. Esentepe Eğlence Koşusu da bu yıl geçen yıl kanserden hayatını kaybeden George Roper anısına yapılacak.

Aynı gün, derneğe bağlı Umut Eğitim ve Kültür Evi-Umut Orkestrası, çocukluk çağı kanserlerini yaşayan çocuklar yararına Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, 4 Mayıs’ta ise Bellapais Manastırı’nda saat 20.00’de konser verecek.

Kanser bilinçlendirme seminerleri 26 Nisan’da Dilekkaya-Akıncılar İlkokulu’nda, 29 Nisan’da Alayköy İlkokulu’nda, 2 Mayıs’ta Gönyeli İlkokulu’nda, 6 Mayıs’ta Mehmetcik İlkokulu’nda, 16 Mayıs’ta ise Şehit Mehmet Eray İlkokulu’nda devam edecek.

27 Nisan’da Kanser Hastalarına Yardım Derneği Güzelyurt Bölgesi dernek yararına Çınarlı’da bulunan İncirli Mağara’ya gezi düzenleyecek.

Aynı gün Esentepe’de bulunan Kings Bar’da George Roper anısına karaoke yarışması, çeşitli hediyelerin dağıtılacağı piyango çekilişi, çeşitli etkinlikler ve dans gösterisi gerçekleştirilecek.

Derneğin Gazimağusa Bölge Sorumlusu Zarifşen Menteşoğlu ise aynı gün Barış Plajı’nda saat13.00’de dayanışma yemeği gerçekleştirecek.

9 Mayıs’ta ise Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarına yönelik kanser bilinçlendirme semineri verilecek.

12 Mayıs’ta, Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Kaymakamlığı, İskele Polis Müdürlüğü, İskele Sivil Savunma Müdürlüğü, İskele Belediyesi ve Atletizm Federasyonu işbirliğinde İskele Halk Koşusu ve Yürüyüşü yapılacak. Festival saat 10.00’da başlayacak.

GÜLİN KÜÇÜK HİMAYESİNDE LONDRA’DA DERNEK YARARINA YEMEK

Etkinlikler, 17 Mayıs’ta Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük himayelerinde Londra’da bulunan Grand Palace Banqueting Suite’de dernek yararına gerçekleştirilecek akşam yemeğiyle tamamlanacak. 
Editör: TE Bilisim