Kanser Hastalarına Yardım Derneği, 1–7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri çerçevesinde bugün derneğe bağlı Umut Eğitim ve Kültür Evi’nde lokma dökme etkinliği düzenledi.

Dernek Başkanı Raziye Kocaismail, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, hastalarının tedavilerini bir çatı altında sürdürmek istediklerini belirtti.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Kocaismail, 1- 7 Nisan’ın kansere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla kutlandığına işaret ederek, lokma dökme etkinliğinin de buna yönelik gerçekleştirildiğini ifade etti.

Derneğin kurulduğu yıllarda Kanser Hafta’sında sadece lokma dökerek halka bilgilendirici broşür dağıttıklarını anlatan Kocaismail, geçen zaman içinde etkinliklerin arttığını anlattı.

Kocaismail, bu yılki etkinliklerin 20 Mayıs’a kadar devam edeceğini aktararak, seminerden, eğlence aktivitelerine kadar pek çok faaliyet gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

TEDAVİ BİR MERKEZDE YAPILMALI

Raziye Kocaismail, kanser tedavisinde önemli gelişmeler yaşansa da ülkedeki hastalarının tedavinin bir merkezden yürütülmemesi nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Şu anda hastaların Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde radyoterapi, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ise ilaçlı tedavi gördüğünü aktaran Kocaismail, gerekli protokollerin yapılmasını ve tedavinin tamamen YDÜ Hastanesi’ne taşınmasını talep etti.

Hastaların tek bir merkezde tedavi görmek için gerekirse fazladan ücret ödemeye razı olduğunu söyleyen Kocaismail, kanser tedavisinde kullanılan ilaçların hastalara bizzat teslim edilmesini istedi.

Kocaismail, hastaların ilaçlarını devletten temin edebilmeleri halinde tedaviyi istedikleri hastanede gerçekleştirebileceklerine işaret ederek, konuyla ilgili bu hafta Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu ile görüşmeyi planladıklarını aktardı.

HALK BİLİNÇLENMELİ

Kanser vakalarının gittikçe arttığına işaret eden Kocaismail, halkı da kanser konusunda yapılan yayınları takip etmeye çağırdı.

Koruyucu hekimliğin kanser hastalığı açısından önemine vurgu yapan Raziye Kocaismail,  8 Nisan- 3 Mayıs tarihlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz kanser taraması yapılacağını; YDÜ Hastanesi ve Mağusa Tıp Merkezi’ndeki kanser tarama kampanyalarının da devam ettiğini hatırlattı.

Editör: TE Bilisim