"Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler komedyasının Sertoğlu tercihine değineceğim. O konu tam bir serserilik hikayesi. İki milliyetçi, vatansever, ulusalcı her ne ise anlamlı bir şey olduğunu iddia eden parti birleşip, ittifak kurup Kıbrıs Futbol Federasyonunu Rum Futbol Federasyonunun şubesi haline getiren anlaşmaya imza atan şahs-ı garaibe adam muamelesi yapıp, ortak aday yapmışlar… Benden ne o adaya ne de o gariplikler ittifakının herhangi bir adayına oy yok. Kimse kusura bakmasın, benim oyum kıymetli ve tek oy da anlamlı.

Evet tek bir oy anlamlı. İnanmayan bir baksın incelesin Nasyonal Sosyalist Parti’de Adolf Hitler’in nasıl yönetimi ele geçirdiğine… Hem ulusalcı olacaksın, hem milliyetçiliğine toz kondurmayacaksın hem de herkese nanik atarak gidip Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunu 1960 sisteminin hatta İngiliz yönetiminin bile gerisine atacak, Rum federasyonunun herhangi bir futbol kulübünden az farklı şekilde şubesi haline getireceksin. Ne yaptığını inkar edeceksin. Yakalanınca “düzelteceğim” diyeceksin. Aylar geçecek imzanı geri almayacaksın. Ve sonra ulusalcı duyarlılıkla Lefkoşa Türk belediye başkanı olabilmeyi düşüneceksin.
Hele Serdar Denktaş kendisini nasıl aldattığını unutmuş gibi seni ortak aday göstermeyi kabul edebilecek.
Hele UBP yediğin naneyi unutup Serdar ve DP-UG ile birlikte senin ardından yürüyecek.
Hadi canım sende, ben efendi efendi gider CTP’nin adayına, TDP’nin adayına veya bir bağımsıza oy veririm ama “dön baba dönelim” tekkesi müritlerine oy vermem. Hiç olmazsa oy verdiğim adayın dediklerinden hoşlanmasam da dürüst olmasını beklemek bir vatandaş olarak herhalde en doğal hakkımdır.

EY vatandaş! Ey Kıbrıs Türkü! Unutmayın, tek oy önemlidir. 1999’da Türkiye’de CHP bile meclis dışına mahkum edildi dandik politikalarda ısrar ettiği için. Hiçbir şey olmaz, verin oylarınızı aklınıza yatan adaya, boş verin parti sadakatini, verin dersini bu utanma ve arlanmayı bırakan siyaset simsarlarına."
(STAR KIBRIS)

Editör: TE Bilisim