Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Televizyoncular Birliği heyetiyle yeni bir toplantı daha gerçekleştirdi.
Dün akşam saatlerinde Ali Özmen Safa başkanlığındaki Kıbrıs Türk Televizyoncular Birliği heyeti, Maliye Bakanı Denktaş’a, devletin özel televizyon kanallarına verdiği katkı payının akıbetini sordu.
Türksat’a Temmuz, Ağustos, Eylül ve şimdi de Ekim uydu paralarının ödenmediğini hatırlatan Kıbrıs Türk Televizyoncular Birliği heyeti, Türksat’ın 3-5 gün sonra garanti mektuplarına el koyma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, devletin vereceği katkı paylarını ivedilikle ödemesi konusunda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın desteğini talep etti.
Denktaş: “Alt yapıyı oluşturmadan ‘uydu katkı paylarını kestim ne haliniz varsa görün’ yaklaşımında değiliz”
Yakın geçmişte söz verdiği şekliyle devletin uydu katkı payını ödemeye devam edeceğini yineleyen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Bakanlar Kuruluna önergenin önümüzdeki hafta geleceğini böylelikle de Temmuz-Aralık uydu katkı paylarının ödeneceğini söyledi.


Hedeflerinin uydu katkı paylarını 3 yıl daha devam ettirmek olduğunu söyleyen Maliye Bakanı, üç yılın sonunda devletin alt yapıyı oluşturarak IP yayıncılığın önünü açmak koşuluyla bu katkıdan vazgeçileceğini belirti.
Denktaş: “alt yapıyı oluşturmadan ‘uydu katkı paylarını kestim ne haliniz varsa görün’ yaklaşımında değiliz” dedi.
Sektörün birçok sıkıntılarının da ele alındığı toplantıda sorunun yapısal olduğuna dikkati çeken Televizyoncular heyeti, sektörün önünü açacak olanın reklam piyasasına müdahale etmekten geçtiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim