Sağlık Bakanlığı, kan bağışı yapmak isteyen kişilerin, mesai saatlerine ilaveten, mesai saatleri haricinde, hafta içi her gün 15.30-19.00 saatleri arasında da kan bağışında bulunabileceklerini açıkladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, daha önce mesai saatleri dışında kan alımı yapılmayan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası’nda, geçtiğimiz günlerden itibaren yeni bir uygulamaya gidildi.

Başta Thalassaemia hastaları olmak üzere, kalp ameliyatları, acil veya planlı ameliyatlar ile trafik kazalarından sonra kullanılmak üzere, ayda yaklaşık bin 500 ünite kana ihtiyaç olunduğu vurgulanan açıklamada, “Kan ihtiyacının sağlanmasına yönelik sürdürülen çalışmalara ek olarak, Lefkoşa’ Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası’nda böyle bir uygulama başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesinde yer alan Thalassaemia Merkezi’nde tadilat çalışmalarının hızla devam ettiği de belirtilerek, tadilattan sonra Thalassaemia Merkezi’nin mimari ve altyapı açısından daha çağdaş bir yapıya kavuşacağı belirtildi. 
Editör: TE Bilisim