Kamu-Sen, toplum hassasiyetlerini dikkate almayan emrivaki girişimlerin, taraflarınca da, toplumca da kabul görmeyeceğini belirtti. Sendika, yarın 1 günlük uyarı grevi yapacak.

Kamu-Sen’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kamu’da yetkili sendikamız Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), kamuda yetkili diğer sendikalarla, Maliye Bakanlığı’nın daveti üzerine 2 Aralık Cuma günü mali protokolü görüşmek amacıyla Maliye Bakanlığı’nda toplantıya katıldı.

2017 Mali Protokol görüşmesi sırasında Maliye Bakanı Sayın Serdar Denktaş, çalışma saatleri ve okulların başlama ve bitiş saatleri konusunda bazı düşüncelerinin olduğunu belirtmişti. Ancak bu konu da detaylı bir görüşme yapılmamış ve sendikalardan da bu konu hakkında bir onay alınmamıştır.

Hal böyle iken hafta sonunu da fırsat bilip acele bir karar ile ‘ben bilirim, ben yaparım’ mantığıyla hareket eden Sayın Serdar Denktaş tüm çalışanları germiş ve bir kaos ortamı yaratmıştır. Toplumun hassasiyetlerini dikkate almadan emrivaki yapılan bu tür girişimler ne tarafımızca ne de toplum tarafından kabul görmeyecektir. Dayatma politikalarına her zaman tepkimizi koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Basında yer alan maaşlardan %3 kesinti yapılacağıyla ilgili konu sendikamızla görüşülmemiştir. Kamu çalışanlarını geren bu konu hakkında Sayın Maliye Bakanı’nı kamuoyunu bilgilendirmeye davet eder, konunun gerçeklik payı var ise bu konuda karşısında duracağımızı ve sendika olarak sert tepki vereceğimizi bilinmesini isteriz. Sonuç itibarıyla;

1- Sayın Maliye Bakanı’nı maaşlardan kesinti konusunda tüm kamu çalışanlarını ivedi olarak bilgilendirmeye,

2- Kamu ve Özelde çalışanların çalışma saatlerinin ve ayrıca okula gidiş geliş saatlerinin eskisi gibi düzeltilmesine,

3- Hükümetin bu kaos ortamını bitirmek adına tüm sendikalarla toplantı yaparak istişare etmesine, davet ederiz.

Bu bağlamda yarın tüm iş yerlerinde 1 günlük uyarı grevi yapılacaktır. Bu girişimler yapılmadığı takdirde ise sendika olarak daha sonraki günlerde grev dahil tüm yasal haklarımızı kullanarak gerekli tepkiyi koyacağımızın bilinmesini isteriz.”
Editör: TE Bilisim