İçişleri Bakanlığı, Nüfus Kayıt Dairesinde görev yapan Kamu-Sen üyelerine Bakanlık tarafından baskı yapıldığı ile ilgili Kamu- Sen’in açıklamasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada bugün Bakanlık önünde yapılan eylemde adı geçen Ecevit Aktaş’ın, Nüfus Kayıt Dairesinde II. Derece I. Sınıf İdare Memuru olarak görev yapmakta iken, bulunduğu derece itibariyle görevlendirilme yapılmasının mümkün olmamasına rağmen 18 Ocak 2011 tarihinde, o dönemki İçişleri Bakanı İlkay Kamil’in idari tasarrufu ile Müdür Muavini olarak görevlendirildiği ve Müdür Muavinliği görevini yürütmekte iken Kamu Hizmeti Komisyonunca 18 Nisan 2014 tarihinde Kıdemli İdare Memurluğu görevine getirildiği belirtildi.

Açıklamada, 20 Ocak 2015 tarihinden itibaren Bakanlık tarafından yürütülen e-kimlik ve e-nüfus çalışmaları çerçevesinde başlatılan çalışmalara paralel olarak bazı yeni görev yeri dağılımları yapıldığı hatırlatılarak, Aktaş’ın Kamu Hizmeti Komisyonunca 18 Nisan 2014 tarihinde atanmış olduğu esas kadrosu olan Kıdemli İdare Memurluğu kadrosunun gerektirdiği görevleri yapmasının Bakanlık tarafından uygun bulunduğu kaydedildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bakanlığımızca Müdür Muavinliği mevkiine yapılan yeni görevlendirme ise ‘Yöneticilik Hizmetleri Sınıfında’ fiilen Şube Amirliği kadrosunda İkamet Şube Amiri olarak görev yapmakta olan bir kişinin e-nüfus ve e-kimlik projelerinde görev alması amacıyla tamamen geçici olarak bir yıllığına yapılmış bir görevlendirmedir. Yapılan bu görevlendirme ile ilgili olarak da Kamu Hizmeti Komisyonu ile Personel Dairesine de konu hakkında bilgi verilmiştir.”

Çalışanlara eyleme katılmamaları yönünde uyarıda bulunulduğu iddiasının gerçek dışı bir iddia olduğu belirtilen açıklamada “çalışanlara her zaman saygı duyduğumuzdan dolayı, onların sorunlarının bizlerin de sorunları olduğu anlayışıyla, çalışanlara baskı yapmak yerine onlara destek olmanın temel politikamız olduğunu kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi. 
Editör: TE Bilisim