Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Hidden Garden’da engelliler için yemek düzenledi.

Yemeğe Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam katıldı.

DİLEK

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, yemekte yaptığı konuşmada, engellilerin sadece 10-16 Mayıs tarihleri arasında değil, her zaman hatırlanması gerektiğini belirtti. Dilek, engellilerin oluşturduğu dernek ve federasyonlarla her zaman dayanışma içinde olunması gerektiğini kaydetti.

Bu tür yardım ve desteklerin tüm sendika ve sivil toplum örgütlerine örnek olmasını istediklerini de dile getiren Dilek, federasyon ve federasyona bağlı derneklerin iyi bir dayanışma içinde olduğuna da işaret etti. Dilek, Kamu-İş olarak bu dayanışmaya ve diyaloga her platformda destek verdiklerini söyledi.

Toplumdaki her engelli bireyi sadece devletin desteğine ve himayesine bırakmamak gerektiğinin altını çizen Dilek, engellilerin diğer bireylerle aynı şartlarda yer almaları için belediye yönetimleri ve sivil toplum örgütler ve diğer kesimlere görev düştüğünü ifade etti.

Dilek, konuşmasının sonunda toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasına katkı koyan Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’a teşekkür etti.

YÜCETÜRK

Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Sami Dilek ve Kamu-İş’e ilgi ve duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Yücetürk, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nun 1985’te kurulduğunu ve başta sağlık olmak üzere engellilerin, eğitim ve güncel sorunlarını ele almak için bir çatı altında birleştiklerini söyledi.

Engellileri Koruma, Rehabilite, ve İstihdam Yasası’na bağlı tüzüklerin değişmemesi halinde yasanın “çöpe gideceğini” kaydeden Yücetürk, mevcut yasanın engellilere değil hastalara hizmet ettiğini savundu.

Özel eğitim ve dernekler yasalarının da güncellenmesi gerektiğini söyleyen Yücetürk, engelli istihdamının da yetersiz olduğunu fakat tüm bunlara karşın engelliler için güzel günlerin geleceğine inandıklarını kaydetti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da Kamu-İş’e, hassasiyeti ve katkısından dolayı teşekkür etti.

Her bir engellinin kendileri için ayrı bir değer olduğunu söyleyen Gürpınar, amaçlarının bu değerin toplumsal potansiyele katılımını sağlamak olduğunu vurguladı.

Fırsat eşitliği önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Gürpınar, 2014 yılının engelliler için güzel bir yıl olacağını yineledi.

İstihdam yasasında değişiklik yapıldığını da hatırlatan Gürpınar, engellilerin çalışma ve toplumsal yaşamda daha çok yer alması için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, engelliler konusunda KKTC’nin henüz gelişmiş ülkelerin seviyesine yetişemediğini kaydederek, yönetim ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra bireylerin duyarlılığının da artırılması gerektiğini vurguladı.

Siber, elbirliğiyle engelli sorunlarına çözüm bulunacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Çalışma Bakanı Azizi Gürpınar, Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek’e plaket takdim etti. 
Editör: TE Bilisim